Overslaan naar hoofdinhoud

Ik vond het een verademing om te voelen dat de borstkolf absoluut geen zeer deed.

Laura Louise

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Laura Louise. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Laura Louise (Instagram @lauralouise.nl)

Mocht de borstvoeding niet zo mooi op gang komen, back-up plan: de borstkolf

Suzy is heel ontspannen ter wereld gekomen. Zij is mijn eerste kindje en ik wilde heel erg graag een thuisbevalling en dan nog het liefst in bad. Ik wist tegelijkertijd óók dat zeker bij het eerste kindje er vaak een inleiding is. En dat de kans heel groot is dat je in het ziekenhuis bevalt. Maar het liep allemaal precies zoals ik had gehoopt. Ze is thuis ter wereld gekomen en in bad. Mede hierdoor is ook de borstvoeding – een andere grote wens van mij – heel erg goed gestart. 

Suzy is nu 5 weken oud. In mijn kraamweek was de borstvoeding al direct helemaal op gang gekomen. Ik heb geen last gekregen van stuwing en Suzy kon vraag en aanbod perfect op elkaar afstemmen. Hierdoor heb ik in de eerste weken nog niet hoeven kolven. Uiteraard stond er wel een kolfapparaat klaar, namelijk de NurtureGoods Smart 3.0 Dual Efficiënt Borstkolf. Steeds vanuit bed kon ik ‘m zien staan in de kast van Suzy. Ik vond het een hele geruststellende gedachte dat er een kolf klaarstond. Voor veel aankomende moeders is de prijs dan ook heel voordelig en de recensies zijn erg goed. Mocht de borstvoeding niet zo mooi op gang zijn gekomen, dan had ik een back-up plan staan: de borstkolf. Want borstvoeding geven, het liefst zo lang mogelijk: dat wilde ik ook zo graag! 

Wennen aan het geven van borstvoeding

Zoals vaak met borstvoeding geven, moeten je borsten in het begin heel even wennen. Ik vond het best pittig om borstvoeding te blijven geven omdat het zo’n zeer deed. Hierdoor ging ik een heel klein beetje tegen de voedingen op zien. Maar tegelijkertijd wilde ik niets liever dan volhouden. Ook hierin was het fijn om te weten dat er een kolfapparaat klaarstond. Mocht ik het écht niet meer trekken.  Maar de pijn ebde weg en ik kon steeds meer genieten van het mooie moment tussen mij en mijn dochter. Ik geef borstvoeding op verzoek en dat werkt heel erg goed. 


Ik heb bewust gewacht – niet geheel zonder slag of stoot dus – tot mijn dochter 4 weken oud was voordat ik zou beginnen met kolven. Allereerst voelde ik heel sterk dat vraag en aanbod zo mooi op elkaar afgestemd waren dat ik dit proces niet in de weg wilde zitten. Toen we bij het consultatiebureau hoorden dat ze van 3890 gram was gegroeid naar 5600 gram, wist ik: nu kunnen we gaan beginnen met kolven. 

Voorraadje aanleggen in de vriezer

Ik vond het ook wel heel erg mooi om te voelen dat dit gevoel heel natuurlijk is gekomen. De eerste weken ben je sowieso erg bezig met hechting, voeding en ga zo maar door. Maar nu voelde ik: er komt een tijd dat er ook weer meer tijd voor mij gaat komen. Al is het maar een uurtje kunnen sporten. Ik wil moedermelk in de vriezer hebben liggen of een keertje een beetje overschot in het bad kunnen doen voor haar huidje. Tijd om te gaan kolven dus!

NurtureGoods Smart 3.0 Dual Efficient Borstkolf is allereerst een heel handzame borstkolf. Ik heb het even getest en ik kan ‘m gemakkelijk meenemen straks als ik op pad ga en toch wil kolven. Daarnaast vind ik de borstkolf ook esthetisch er mooi uitzien. De kleuren en de vormen zijn erg anno vandaag de dag. Ook het schoonmaken, iets waar je niet te lang over wilt doen, gaat vlot. Je kunt alles gemakkelijk weer in elkaar zetten. Dat is absoluut geen hogere wiskunde. 


Me-time tijdens het kolven

Maar het doet absoluut geen zeer. Voor mij was ook een absoluut rustmomentje. Lekker met een podcast kolven terwijl Suzy dicht bij mij lag te slapen. Ik had het kolven zo gepland dat het steeds in een slaapje van haar was, waardoor zij geen melk te kort zou komen. Ook heeft het mijn melkproductie, of vraag en aanbod, niet negatief beïnvloed. Iets waar ik ook heel blij om ben. Een andere positief punt vind ik het feit dat het geluid niet mega hard is. Waardoor het niet storend is en ook de baby niet wordt wakker gemaakt. Het is namelijk wel erg fijn om je baby in de buurt te kunnen hebben, om zo de melkproductie een beetje op gang te krijgen. 

Nu de vriezer een beetje vol begint te raken, voel ik de ruimte om binnenkort eens een momentje écht voor mezelf te gaan nemen. Ik geloof dat een goed kolfapparaat absoluut een must is voor je babyuitzet. Niet alleen om meer rust te ervaren in je eerste periode van de borstvoeding, maar ook om uiteindelijk te voelen en te ervaren dat er genoeg voeding voor je baby is waardoor er ook een beetje meer ruimte kan komen voor mama. 

Heel veel liefs, Laura Louise
Wil jij meer weten over Laura Louise? Volg haar dan op Instagram @lauralouise.nl