Overslaan naar hoofdinhoud

Nu kan ik een voorraadje opbouwen, wat mij veel vrijheid geeft om weer dingen voor mezelf te kunnen doen.

Manon

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Manon. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Manon (Instagram @manonwagenaar)

Van twijfel tot zekerheid: Mijn reis door borstvoeding bij drie zwangerschappen

Ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Manon, ik ben 28 jaar en trotse mama van Julie (4), Sev (2), en Loué (0). Toen ik in 2018 voor het eerst zwanger was, twijfelde ik of ik borstvoeding wilde geven. Was het wel iets voor mij? 
Via mijn verloskundige volgde ik een borstvoedingscursus en ook las ik boeken om me toch enigszins voor te bereiden. Hierdoor was ik steeds meer overtuigd om het te proberen, en mocht het niet lukken of ik me er niet fijn bij voelen; dan niet. 

Op 20 oktober 2018 werd mijn eerste kindje op mijn borst gelegd en ben ik haar gaan voeden. Dit ging niet zonder slag of stoot, want in de kraamweek kwamen we er achter dat haar tongriempje te kort was en dat ze daardoor lastig aanhapte. Dat zorgde voor kloven bij mij en dat was natuurlijk geen pretje. Na een bezoek aan de tongriemkliniek waren haar tongriempje en lipbandje gelaserd. Helaas heb ik hierna nog steeds met een tepelhoedje moeten voeden omdat het aanhappen nog steeds lastig ging. Toch heb ik het 8 maanden volgehouden waarvan 4 maanden volledig en de laatste weken gecombineerd met kunstvoeding. 

Bij mijn middelste ging het voeden gelukkig vanaf het begin vlekkeloos. Bij hem heb ik het zo’n 7 maanden volgehouden, waarvan weer 4 maanden volledig en de overige gecombineerd met kunstvoeding. 

De reden waarom ik het bij beide kinderen de laatste weken met kunstvoeding moest combineren was dat ik te weinig melk kolfde voor een hele voeding. Toen ik weer aan het werk ging na mijn verlof moest ik tijdens mijn werkdagen kolven, maar helaas leverde dit dus niet genoeg op voor mijn kinderen om de dag door te komen. Omdat ik niet ook nog in de avond thuis wilde kolven, besloot ik om het te combineren met kunstvoeding. Zo had ik zelf wat meer rust.


Tijdens mijn derde zwangerschap wist ik direct dat ik weer borstvoeding wilde gaan geven. Ik heb bij de oudsten een dubbele elektrische kolf gebruikt van een bekend merk, maar deze was na 2 baby’s wel zo goed als afgeschreven. Tijd voor een nieuwe kolf! Ik was super benieuwd naar hoe de NurtureGoods Smart 3.0 kolf zou gaan bevallen. De prijs van de kolf is vriendelijk en hij ziet er ook nog eens mooi uit, niet geheel onbelangrijk 🙂 

Op 18 mei is onze dochter geboren. Het aanhappen ging direct goed, maar er was even wat tijd nodig om de melk op gang te brengen. Gelukkig stelde de kraamhulp mij gerust dat dit heel normaal is en dat ons meisje genoeg reserves vanuit de buik had om de eerste 24 uur door te komen. Toen ik toch wat begon te twijfelen of het wel op tijd op gang zou komen, was er eindelijk zichtbaar melk. Een nieuw borstvoedingsavontuur was gestart! De eerste 2 weken heb ik niet gekolfd omdat mijn dochter goed aangaf wanneer ze wilde drinken en mijn productie goed op peil was. 

Toen ze 2 weken oud was wilde ik haar graag een flesje geven zodat ze vast kon wennen. Tijd om de kolf uit te testen! 


Ik ben te lui om het boekje te lezen dus ik heb de kolf gepakt en ben hem gaan proberen. Dat boekje lezen bleek niet nodig te zijn want hij is heel makkelijk in gebruik! Binnen 10 minuten had ik een mooie opbrengst gekolfd en dat voor de eerste keer! Nu kan ik een voorraadje opbouwen, wat mij veel vrijheid geeft om weer dingen voor mezelf te kunnen doen. Haar papa geeft dan de melk via het flesje en dat gaat super goed! 

Of deze kolf onderdoet aan mijn andere, dure kolf? Absoluut niet! Ik merk qua opbrengst geen verschil. Doordat je dubbel kunt kolven, en er meerdere mogelijkheden zijn wat betreft standen, heb je in een korte tijd een mooie hoeveelheid gekolfd. En dat terwijl je gewoon op de bank kunt zitten, dus niet afhankelijk bent van een stopcontact. Als de kolf helemaal is opgeladen gaat de batterij zo’n 6 keer kolven mee, wat ik best vaak vind! De kolf heeft zelfs een stille modus en het feit dat hij in de vaatwasser kan scheelt mij als drukke moeder weer tijd. 

Als je andere accessoires nodig hebt zoals een andere maat borstschild, kun je dit eenvoudig bestellen op de website van nurturegoods.nl.

Ik hoop dit keer weer minimaal een half jaar borstvoeding te mogen geven. Het liefst met mijn baby aan de borst, maar als ik wel moet kolven omdat ik even de deur uit ga, of straks weer aan het werk ben, is dat geen straf meer! 

Veel liefs, Manon
Wil jij meer weten over Manon? Volg haar dan op Instagram @manonwagenaar

Marianne