Overslaan naar hoofdinhoud

Borstvoeding geven vond ik best onzeker in het begin. Geef ik wel genoeg?

Emily

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Emily. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Emily (instagram @emilyeilander)

Kolven geeft me vertrouwen

Inmiddels ruim 1,5 maand geleden ben ik bevallen van onze dochter Saar. Tijdens mijn zwangerschap heb ik natuurlijk zoveel mogelijk van de baby uitzet bij elkaar verzameld. Alleen met een borstkolf wilde ik nog even afwachten. Even kijken hoe het zou lopen.. 

Naast de welbekende merken zijn er tegenwoordig ook zoveel andere merken op de markt. Van het merk NurtureGoods kreeg ik hun borstkolf, de Smart 3.0 opgestuurd. Heel fijn want zo kon ik eerst eens kijken of ik het wat vind. Ik kolf (nog) niet zo heel veel, maar als ik straks weer meer de deur uit ga is het wel handig om wat ‘voorraad’ te hebben. Anyways, bij deze mijn mening over deze borstkolf van NurtureGoods 🙂

Uiterlijk

Iets wat mij direct opviel is het ‘mooie design’ van de pomp zelf. Je zou niet denken dat het een borstkolf is. Deze kan je prima laten staan in je woonkamer want hij is gewoon fancy 😉 Er zit een fijn touchscreen  op waarbij je de verschillende opties kunt instellen. Ook heel erg handig is dat je de tijd ziet van hoe lang je aan het kolven bent. 

Gebruik

Zelf heb ik natuurlijk geen ervaring met andere kolven maar wat ik heb begrepen is het positief als een dubbele borstkolf nog steeds net zo effectief en krachtig kolft als je hem aan beide kanten kant gebruikt als aan een kant. Sommige borstkolven schijnen bij twee kanten hun kracht te verliezen. Dus dan is het hele idee van de effectiviteit weg. Er zitten ook meerdere sterktes op zodat je kunt kiezen wat je het fijnst vindt. 

Ik kolf zelf nog niet zo vaak maar anders is het wel handig om er een speciale kolf bh bij te hebben. Had het trucje geprobeerd met een oude sporttop waar je 2 gaten in knipt alleen werkt dat niet omdat het borstschild niet los kan van de rest. Ook zitten standaard bij deze set de borstschilden in maat S en kun je eventueel ander maten los kopen maar het zou nog fijner zijn als je meteen een set met de juiste maat kunt kiezen zodat je deze extra kosten voorkomt en niet met borstschilden zit waar je eigenlijk niets aan hebt.

Borstvoeding geven vond ik best onzeker in het begin. Geef ik wel genoeg? Het kolven geeft me wat meer vertrouwen omdat ik kan zien hoeveel eruit komt, ik kan het inzetten om mijn productie wat op te krikken en de afgekolfde melk eventueel extra geven, mocht ik twijfelen of ze wel genoeg binnen krijgt. Maar ik zie inmiddels aan haar koppie die steeds ronder wordt en de dikker wordende beentjes dat het wel goed zit 😉

Veel liefs,
Emily 

Wil jij meer weten over Emily? Volg haar dan op Instagram @emilyeilander