Overslaan naar hoofdinhoud

Toen ik erachter kwam dat ik als adoptie mama ook misschien wel borstvoeding zou kunnen geven twijfelde ik geen moment. 

Charlotte

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Charlotte. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Charlotte (instagram @mindfullyslow )

Borstvoeding geven als adoptiemoeder

Mijn naam is Charlotte, mama van een lieve adoptie zoon van inmiddels 6 maanden. 
Toen ik erachter kwam dat ik als adoptie mama ook misschien wel borstvoeding zou kunnen geven twijfelde ik geen moment. 
Door middel van een speciaal protocol is het gelukt een beetje moedermelk op te wekken. Ik vind het geweldig dat ik het mooie van borstvoeding ook mag ervaren en ons zoontje mijn melk kan geven met alle goede stoffen die erin zitten. Het opwekken van borstvoeding moet niet onderschat worden. Het is een heel zwaar traject waarbij ook een heleboel wilskracht nodig. Ook heb je nooit een garantie dat het gaat lukken. Ik hoop dat induced lactation ook wat meer aandacht zal krijgen omdat ik denk dat er vast meer mama’s zijn die dit zouden willen doen maar er geen weet van hebben dat dit überhaupt mogelijk is!Borstvoeding aan de kleine geven is het mooiste wat ik voor hem kan doen maar ook ontzettend zwaar en heel hard werken. Om het een beetje comfortabeler te maken is een goede kolf echt onmisbaar. Ik heb een veel duurdere A-merk kolf en heb daar veel problemen mee gehad. 
Ik mocht de NurtureGoods kolf uittesten. 
Allereerst is het een mooi design en vind ik het een groot pluspunt dat er vrij weinig onderdelen op de kolf zitten waardoor deze makkelijk te reinigen en in elkaar te zetten is. Ook vind ik de siliconen borstschilden echt een groot pluspunt. Dat maakt het kolven zoveel comfortabeler. De kolf is betaalbaar en werkt voor mij veel beter dan de veel duurdere A-merk kolf!Als fulltime kolver kolf ik 8-9 keer per dag en heb ik behoorlijke onderproductie. Het lukt mij gelukkig om 1 flesje per dag te kolven voor de kleine. Ik had heel graag gezien dat mijn productie hoger zou zijn. Het liefst voorzie ik de kleine volledig in zijn behoefte van melk maar ik ben heel dankbaar dat het toch is gelukt om een beetje borstvoeding op te wekken en daardoor onze zoon een flesje per dag te kunnen aanbieden.

Naast de positieve punten heb ik ook een aantal punten die ik minder fijn vind aan de kolf. De borstschilden zitten vast aan de kolf waardoor niet elke kolfbh erbij te gebruiken is. Ook maakt de kolf best wat geluid wat niet in elke situatie even fijn is. 

Als moeder met onderproductie kan ik ook de gekolfde melk niet altijd in het flesje aflezen. De flesjes beginnen pas vanaf 50ml te tellen en ik kolf tussen de 30 en de 80ml per keer. 

Elke druppel moedermelk telt en daarom ben ik dankbaar dat ik (ook al is het maar een beetje) mijn melk aan de kleine kan geven. Al met al ben ik erg blij met de kolf, het is echt een aanrader.

Veel liefs,
Charlotte

Wil jij meer weten over Charlotte? Volg haar dan op Instagram @mindfullyslow