Overslaan naar hoofdinhoud

Belangrijke pluspunt vind ik dat de kolf dubbelzijdig te gebruiken is, dat bespaart weer een hoop tijd. En tijd is als kersverse ouder best kostbaar.

Jennifer

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Jennifer. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Jennifer (instagram @huisjevanalles)

Borstvoeding of flesvoeding, wat moet ik doen?

Leuk dat je deze blog wilt lezen, ik zal mij eerst even voorstellen mijn naam is Jennifer, 28 jaar oud en al bijna 9 jaar samen met mijn grote liefde Mike. Afgelopen mei is onze grote wens in vervulling gegaan en zijn wij trotste ouders geworden van onze zoon Teun. 

Ga je borstvoeding geven?  Het is iets wat al vroeg in de zwangerschap aan je gevraagd wordt door iedereen. De verloskundige, kraamhulp en mensen in je omgeving willen dit graag weten. Mijn zus en ik zijn beide groot gebracht met flesvoeding, omdat het bij mijn moeder helaas niet lukte om borstvoeding te geven. Niks mis mee vind ik persoonlijk! Toch voel je de maatschappelijke druk om borstvoeding te geven, want laten we eerlijk zijn bij de zorgverleners, zwangerschaps cursussen etc moedigen ze borstvoeding wel heel erg aan.

Bij ons in de familie zitten veel kwaaltjes zoals eczeem en veel verschillende allergieën. Tijdens mijn zwangerschap heb in veel research gedaan tussen de voor- en nadelen van fles- en borstvoeding. Ik wilde een keuze maken die goed bij mij paste en waar ik achter stond. Tijdens mijn research had ik gelezen dat door borstvoeding te geven de kans op allergieën en eczeem een stuk kleiner is. Zelf heb ik een lactose intolerantie wat inhoud dat ik zelf niet goed tegen o.a. melk kan. Toen ik baby was moest ik hierdoor ook aan speciale voeding. De standaard voeding kon ik namelijk niet verdragen. Met al deze bevindingen en kennis had ik mezelf voorgenomen om borstvoeding te willen geven. Of het ging lukken dat was natuurlijk de volgende vraag. Ook had ik mij voorgenomen dat hoe graag ik het ook wilde het niet ten kosten van mezelf moest gaan. Die 9 maanden zwangerschap en een bevalling hebben al aardig wat van mijn lichaam gevraagd dus was ik van mening dat ik wel naar mijn lichaam moest luisteren. Mocht het niet lukken of moeizaam gaan dan had ik er vrede mee gehad. Gelukkig stond Mike volledige achter mij. Welke keuze ik ook maakte. 

Onze lieve zoon Teun is geboren met een laag geboorte gewicht (2665 gram) dus was het extra belangrijk dat hij meteen goed ging drinken. Na de bevalling werd hij op mijn borst gelegd en gelukkig ging hij al snel opzoek naar de borst. Met een klein beetje hulp accepteerde hij al snel de borst en kwam de borstvoeding (gelukkig) goed op gang. 

Als ik heel eerlijk ben had ik het borstvoeding geven wel een klein beetje onderschat. De tijd en energie die het van je vraagt is nog best pittig. Daarom vind ik het erg fijn om naast borstvoeding ook te kolven zodat ik af en toe even wat “me time” kan hebben en niet altijd de melkmachine hoef te zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ook Mike af en toe een flesje met borstvoeding aan onze kleine man kan geven. Dit helpt natuurlijk ook om de band tussen vader en zoon te versterken. Gelukkig stimuleerde onze kraamhulp deze gedachten ook heel erg en zei ze dat een beetje tijd voor mezelf ook heel belangrijk is. De kraamhulp heeft vanaf begin al aan mij geadviseerd om standaard 2 keer per week mijn borsten leeg te kolven, zodat mijn borsten even een reset krijgen. Uiteraard is dit ook om borstontsteking te voorkomen. 

Nadat ik de keuze had gemaakt om borstvoeding te gaan geven ben ik uiteraard op zoek gegaan naar een kolf apparaat. Zodra je gaat zoeken kom je al snel uit op de standaard en bekendere A merken die iedereen heeft. Tijdens deze zoektocht kwam ik ook het merk NurtureGoods tegen. Hier eindigde direct mijn zoektocht want ik mocht de Smart 3.0 kolf testen. Naast dat deze kolf er prachtig uit ziet qua kleur en vormgeving (Ik hou van roze!) vind ik deze kolf heel erg prettig werken. Er zitten verschillende standen op, hij is draadloos en de accu is goed genoeg om meerdere keren te kunnen kolven zonder te hoeven opladen. Het touch paneel op het apparaat spreekt voor zich. Daarnaast is de kolf voorzien van een timer, zodat je precies ziet hoelang je bezig bent. En als laatste en belangrijke pluspunt vind ik dat de kolf dubbelzijdig te gebruiken is, dat bespaart weer een hoop tijd. En tijd is als kersverse ouder best kostbaar. Kortom ik ben er erg blij met de Smart 3.0 kolf van NurtureGoods en vind het een echte aanrader! Ik hoop dat ik met het schrijven van deze blog jou ook enthousiast hebt gemaakt over deze kolf. Het is echt niet nodig om die dure A merken te kopen! 

Veel liefs,
Jennifer

Wil jij meer weten over Jennifer? Volg haar dan op Instagram @huisjevanalles