Overslaan naar hoofdinhoud

Omdat ons oudste zoontje bekend is met koemelkallergie was dit het eerste wat gelijk door ons hoofd heen ging.

Priscilla

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Priscilla. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Priscilla (Instagram @x_priscillavdm)

Borstvoeding, onzekerheid en Overwinningen: Mijn avontuur met Ruben en de NurtureGoods Borstkolf

Even kort voorstellen
Ik ben Priscilla 30 jaar, Mama van Milan (2) en Ruben (0). Afgelopen April ben ik bevallen van ons zoontje Ruben. Tijdens mijn zwangerschap is mij door onder andere familie, vrienden, verloskundige en kraamhulp meerdere keren de vraag gesteld. Wil je borstvoeding gaan geven? Hier ben ik vanaf het begin van mijn zwangerschap altijd al heel duidelijk over geweest, ‘’Ja, dat wil ik zeker proberen’’. Maar ik heb altijd wel gezegd dat dit geen gevecht moet worden. Natuurlijk weet ik ook dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn en het soms pijnlijk en frustrerend zal zijn en vooral ook veel oefening vereist. De reden waarom ik heb gekozen om borstvoeding te gaan geven is omdat het mij goed leek voor de band met onze zoon. Helaas is deze kans mij bij onze zoon Milan ontnomen i.v.m. koemelkallergie. Hierdoor ben ik met 3,5 week al gestopt met het geven van borstvoeding. Dit omdat ik het zelf niet zag zitten om mijn hele voedingspatroon om te gaan gooien. 

De eerste dag
Aan het einde van de ochtend om 11:53 uur op 12 April is ons zoontje Ruben geboren. Direct na de bevalling werd hij op mijn borst gelegd. 2 Uur na de bevalling ben ik begonnen met het aanleggen aan de borst om zo de productie op gang te brengen. Hij hapte direct al goed aan, wat daarna ook de gehele dag goed bleek te gaan. De eerste dag hebben ze nog voldoende voedingsstoffen vanuit de navelstreng, maar daarna is het belangrijk dat zij voldoende borstvoeding binnen krijgen om zo min mogelijk af te vallen. 

Mijn melkproductie kwam de eerste dagen moeizaam op gang en mijn zoontje had eenmaal thuis toch moeite met aanhappen. Hij bleek te weinig kracht te hebben door de vermoeidheid om goed te kunnen happen en zuigen. Ruben liet duidelijk merken dat hij niet was voldaan, waardoor wij hebben besloten om te gaan bijvoeden met kunstvoeding. Eenmaal gestart met de kunstvoeding bleek hij erg misselijk te zijn. Mogelijk heeft hij door de snelle bevalling teveel vruchtwater ingeslikt. 


Alles wat er binnen kwam, spuugde hij ook weer binnen 10 minuten uit. Omdat ons oudste zoontje bekend is met koemelkallergie was dit het eerste wat gelijk door ons hoofd heen ging. Dit alles bij elkaar maakte mij erg onzeker. Ondanks dat het ons tweede kindje is. 

Na een telefoontje met de verloskundige waren wij weer gerust gesteld. Zij gaf duidelijk aan dat kinderen de eerste 2 weken geen allergie kunnen opbouwen en dat koemelkallergie daarom zeker de oorzaak niet zou kunnen zijn van het spugen. 

De volgende dagen
De eerste dagen was het voeden erg pijnlijk, waardoor ik continue verkrampte tijdens het voeden. ik zag er tegenop om te gaan voeden omdat ik wist dat ik dan weer dezelfde pijn zou ervaren. Gelukkig werd dit in de loop van de weken minder en voed ik nu pijnloos. Ik maakte mij vaak veel zorgen of hij wel genoeg zou drinken? Kwam hij wel voldoende aan? Waardoor ik steeds vaker nadacht om te gaan stoppen met het geven van borstvoeding. Ook al was dit niet wat ik wilde. Uiteindelijk besloot ik toch om door te zetten. Op dag 7 bleek Ruben alweer bijna op zijn geboortegewicht te zitten.

De ochtend na de bevalling had hij nog steeds moeite met het aanhappen, wat was ik blij toen de kraamhulp binnen kwam lopen en mij kwam ondersteunen bij het voeden. De kleine bleek nog steeds uitgeput te zijn en had hierdoor nog niet de kracht om voeding uit de borst te krijgen, waardoor ik besloot om te gaan beginnen met kolven. Om overproductie te voorkomen besloot ik om te starten met 3x per dag, om op deze manier mijn productie op te starten.

Ik mocht de Borstkolf van NurtureGoods (Dual Efficiënt smart 3.0) testen. Met deze kolf is het mogelijk om 2 borsten tegelijk af te kolven, waardoor je tijd bespaard! De kolf is voorzien van een touch screen bedieningspaneel en heeft een ingebouwde accu. Hierdoor kan je kolven waar en wanneer je maar wilt. Na het opladen met de USB-kabel kan je zeker 6 á 10 kolf-sessies uitvoeren voordat hij opnieuw opgeladen moet worden. Er zit een pressure pulse massage-techniek verwerkt in de kolf, waardoor je melk productie met 20% verhoogd wordt. Er kan gebruik worden gemaakt van de geheugenfunctie, waardoor je niet continue alles opnieuw hoeft in te stellen. Dit vind ik zelf erg fijn!  De Kolf is in te stellen op 9 verschillende zuigniveau’s. Ook voorzien van een tepel retractor (helpt je om de omgekeerde of platte tepel te corrigeren om nog makkelijker te kunnen kolven). 100% BPA vrij materiaal + CE gecertificeerd. Ik zou deze kolf zelf aanraden omdat het veel tijd bespaard doordat je 2 borsten tegelijk kan kolven. Daarnaast is het fijn dat je hem gemakkelijk mee kan nemen zonder hem ergens aan het stroom te moeten aansluiten. De accu gaat ook lang mee! 


Na 3 weken
Eindelijk hapte hij goed aan en verliep de borstvoeding zonder problemen. Maar helaas bleek Ruben toch koemelkallergie te ontwikkelen. Hij kreeg gezwollen ogen, continue aan het overstrekken/verkrampen, gevuisde handjes, spugen, onrustige huid, piepende ademhaling, onrustig drinken en heel veel huilen. Hierdoor overwoog ik om mijn borstvoeding avontuur te stoppen, maar de kleine man dacht hier anders over en begon met de speciale voeding steeds vaker de fles te weigeren. Terwijl hij daarvoor gemakkelijk uit de fles dronk. Hierdoor besloot ik om toch door te gaan en zelf zo min mogelijk tot geen melk producten te gaan nuttigen. Wel blijf ik de flesjes met de speciale voeding (nutramigen) aanbieden, om hem zo te laten wennen aan het drinken uit de fles en de smaak van de voeding. Wij zijn er nog niet, maar na een week lijkt hij nu al een stuk meer ontspannen en huilt hij veel minder op de dag. 

Veel liefs, Priscilla
Wil jij meer weten over Priscilla? Volg haar dan op Instagram @x_priscillavdm