Overslaan naar hoofdinhoud

Ik kan je zeggen, ik vind kolven een dingetje. Ik heb moeite met mijn tijd te nemen en al helemaal moeite met ontspannen.

Warda

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Warda. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Warda (instagram @huizevanhal)

Borstvoeding van Smart 1.0 naar Smart 3.0 

Met Mare is mijn tweede borstvoeding avontuur begonnen en daarmee gelijk ook het kolven.
Oliver heb ik 7,5 maand mogen voeden en daar ben ik trots op. Ik vind borstvoeding en het kolven, best hard werken en had vooropgesteld dat ik minimaal 6 maanden wilde voeden. Dus dat die missie geslaagd is, maakt mij een proud mommy!

Nu bij Mare dacht ik, nou dit gaat me als “doorgewinterde borstvoedingsmama” vast lukken! Nou, nee dus. Onze start was niet ideaal, maar daar hebben we ons doorheen geslagen. Mare dronk weer goed (en veel!) Maar toen kwam het moment dat mijn verlof voorbij was, ik zou moeten gaan kolven of stoppen met borstvoeding. Gezien ik weer minimaal 6 maanden mijn baby’tje wilde voeden, was stoppen voor mij dus geen optie. Kolven it is.

Ik kan je zeggen, ik vind kolven een dingetje. Ik heb moeite met mijn tijd te nemen en al helemaal moeite met ontspannen. Vooral op mijn werk. Nu heb ik het enorm getroffen op mijn werk hoor! Er is een fijne kolf-kamer en ik heb gewoon de tijd om te kolven. Het niet kunnen ontspannen ligt dus ook volledig aan mezelf. Ik voel me opgelaten, terwijl ik geen enkele negativiteit vanuit mijn werk ervaar. En tijdens het kolven zit ik alleen maar te denken wat ik nog allemaal moet doen (eeuwige lijstjes maken hier zo), en waarom het flesje zich niet sneller vult.


Ik had een enkele elektrische Avent kolf, die ik ook bij Oliver gebruikt had. Een prima kolf, maar heeft inmiddels een beetje zijn tijd gehad. Hij was minder krachtig dan voorheen, waarschijnlijk omdat ie zo lang stil had gelegen. Ik ging dus op zoek naar een andere kolf, een sterke en gelijk een dubbele. Enkel is prima, maar om meer te kunnen ontspannen en eventueel een vlottere extractie, was een dubbele voor mij een logische keuze.

Ik liet mijn oog vallen op de NurtureGoods Smart 1.0 kolf. Een dubbele elektrische kolf, met goede reviews en een fijn uiterlijk (het oog mag ook best wat toch?)
De reviews en de prijs gaf de doorslag. Ik wilde niet een zeer prijzige kolf aanschaffen omdat ik wist dat ik niet de moeder ben die jaren kolft (en na Mare zijn we zeg maar compleet 😉 ) Deze kolf zou zelfs grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed worden, de prijs overtrof amper de maximale vergoeding van de gemiddelde zorgverzekeraar. Bij de meeste zorgverzekeraars kan je tot €80,- vergoed krijgen voor een kolf (bij bijvoorbeeld een bredere zorgverzekering dan alleen het basispakket)En ja hoor, de Nurturegoods kolf maakte zijn belofte waar. Een fijne krachtige kolf waar mijn productie ook vrolijk van werd, en ik daardoor ook!
Mijn tevredenheid deelde ik en kwam zo in contact met Nurturegoods zelf. Ze hebben me gevraagd of ik de nieuwe smart kolf wil uitproberen, de Smart 3.0. Omdat de Smart 1.0 mij zo goed beviel, wilde ik deze nieuwe versie wel uitproberen.

Het grote verschil, is dat de 3.0 handsfree is en een dual power motor heeft. Wat betekent dat je beide borsten tegelijkertijd (af)kolft i.p.v. afwisselend. Hierdoor ging bij mij het kolven sneller wat weer voor een stukje extra ontspanning zorgde.
De kolf heeft tevens 9 verschillende zuigniveau’s, zo zit er altijd wel een goede tussen. En ook fijn om af te wisselen wanneer je bijvoorbeeld wat gevoeliger bent tijdens sommige “periodes”Op mijn werk kolf ik nu vlot met de Smart 3.0
Ik pak een fijne stoel op de kolfkamer, doe de schelpen door mijn kolf bh, draai de flesjes aan, koppel de slangetjes aan de flesjes en het kolfapparaat en gaan met die banaan! De 3.0 maakt wel geluid. Maar dat is logisch, het blijft een motortje dat flink aan het werk is. Met de fluisterstand (Stil volume) wordt dit aanzienlijk minder. Wel hoorbaar, maar persoonlijk vind ik het niet storend. Het is wat je van een kolf mag verwachten.


Het handsfree kolven is ook wel een dingetje hoor! Vooral thuis met 2 kids over de vloer, echt een handigheidje. Ik doe de kolf(motor/bol) in een zakje en die knoop ik aan mijn broek of riem. En zo loop ik het hele huis door, of kook ik zelfs en ruim ik de vaat in. Lekker multitasken. Zorg dan trouwens wel dat je een kolf bh in huis hebt, anders wordt het bovenstaande ineens een uitdaging 😉 Deze kan je ook bestellen op de NurtureGoods website. (je kan ook een oude voedingsbh op maat knippen, werkt prima)

Ik voed Mare nu inmiddels alweer 7 maanden, en de kolf heeft mij hier echt bij geholpen. Mare is een goede drinker en neemt niet altijd genoegen met minder. Bij een enkele kolfbeurt haal ik nu met de kolf de hoeveelheid van 1 flesje (180ml) er prima uit. Op goede dagen zelfs meer (tussen de 200 en 240ml)
Wat mij betreft is dus een handsfree kolf, met een sterke motor zeker een aanrader. En ik heb in de Smart 3.0 dus mijn nieuwe vriend ontdekt!

Let op! 
De hoeveelheid die ik hierboven vermeld t.o.v. het kolven, is geen richtlijn. Dit is voor iedereen anders.
Bij twijfel of behoefte aan hulp, raad ik aan een Lactatiekundige in te schakelen. Zij weten de individu met de juiste kennis te helpen.

Veel liefs,
Warda

Wil jij meer weten over Warda? Volg haar dan op Instagram @huizevanhal