Overslaan naar hoofdinhoud

Ik vond de kolf soms even fijner dan mijn kindje die ging drinken.

Milou

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Milou Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Milou (Instagram @bijdeschoonemannen)

Voor wie denkt dat kolven tijd kost, een hoop gedoe en gesleep is. Ik kan je geruststellen in deze blog.
Ten eerste, super dat je aan het oriënteren bent op een kolf. Je wilt borstvoeding gaan geven of je geeft het al. Een prachtige stap als je het mij vraagt. Om jouw kolf avontuur zo soepel mogelijk te laten verlopen is een fijne kolf wel handig. Je hoeft niet meer verder te zoeken. De Smart 3.0 kolf van NutureGoods is echt een uitkomst. Ik deel graag mijn ervaring over de kolf met jullie.

Deze kolf geeft vrijheid. Je kunt namelijk ook draadloos kolven. Geen gezoek naar stopcontacten, niet vastzitten aan een snoertje. Gewoon opgeladen meenemen, aankoppelen en kolven maar. Je zou dus vrijwel overal kunnen kolven. Hoewel ook netjes in de handleiding staat: ‘niet in de buurt van explosieve of vuur bronnen’. En het apparaat zou ik ook niet onbemand bij je huisdieren achterlaten. Zou toch zonde zijn als zij er mee gaan spelen en je een onderdeel kwijt raakt.
Door deze vrijheid zie ik meteen mogelijkheden. Een avondje op stap is hierdoor een stuk toegankelijker. Wist je dat je trouwens van te voren even naar de locatie kunt bellen of mailen om te vragen naar een kolfplek? Vaak is hier wel een ruimte voor, bijv. de EHBO post of een kantoortje. Wie weet zit je dan toch net wat lekkerder. Ik hoop dat je hierdoor het kolven ook niet als een belemmering zal zien! Wie weet op wat voor gave plekken jij straks zit te kolven. Mijn gekste locatie is tot nu toe een lege gymzaal geweest.

Wat ook vrijheid geeft is een kolf bh. Wist ik dit maar eerder, maar ik heb er nog wel profijt van kunnen hebben! Door de kolf bh kun je dus zonder de borstschilden vast te houden kolven. De kolf bh in combinatie met het vacuüm dat gecreëerd wordt zorgen ervoor dat het borstschild op zijn plek blijft. De smart 3.0 kolf is ook niet zwaar dus blijft stabiel. Kun je ondertussen lekker een kopje thee drinken, op je mobiel of lezen. Bij mij hielp het vooral in het begin om naar filmpjes van mijn dochter te kijken. Dan was die toeschietreflex zo aan. Ik kon het kolven ook echt wel als een momentje voor mijzelf zien. Even rust, een stapje terug, echt iets voor jezelf doen. Maar je kunt het ook prima combineren met aardappelschillen of een spelletje spelen met je andere kindje, als je nog een ouder kindje hebt rondlopen bijvoorbeeld. Zoals ik al zei, de kolf, al helemaal met kolf bh, geeft echt vrijheid.

De dubbele smart 3.0 kolf was voor mij ook letterlijk 3 keer sneller. Hiervoor had ik een enkele kolf. Deze dubbele kolf was dus een verademing. Ik was echt dubbel zo snel klaar. Ik hoefde tussendoor niet meer te wisselen van borst. Je zet de kolf aan, de tijd is duidelijk inzicht, en zitten maar. Dat de tijd zo duidelijk weergegeven is vind ik ook echt een voordeel. Voorheen hield ik het zelf bij, maar mijn mom brain was vaak alweer afgeleid en wist ik niet goed hoe lang ik nu eigenlijk zat te kolven. Dat is ook niet handig voor de stimulatie van je borst. Ik kolf meestal 10 minuten per borst, korter of langer heeft invloed op je productie. Het in één oogopslag nu kunnen zien helpt mij enorm.
Trouwens, het is heel natuurlijk dat iedere kolfsessie verschilt qua hoeveelheid. Hier hoef je echt niet onzeker over te zijn. Mocht je zien dat je meer of minder productie hebt tijdens het kolven, kun je altijd nog even spelen met de zuigkracht. Door dit goed af te stellen of te wisselen kan ook invloed hebben op je productie.

Het borstschild voelt trouwens heel zacht. Dit is van siliconen en is gewoon een soort van massage. Het zorgde er bij mij voor dat ik echt kon ontspannen. Kolven mag namelijk geen pijn doen. Probeer het anders altijd even opnieuw. Bekijk dan vooral even de stand van je tepel in het borstschild. Als deze goed in het midden zit, hoort het pijnloos te zijn! Anders kun je nog met de zuigkracht spelen. Daarnaast zitten er ook gewoon dagen tussen dat je tepels wat gevoeliger zijn. Bij mij is de ervaring dat dit verdwijnt na de toeschietreflex. Ieder lichaam is anders. Geef het de tijd en doe vooral waar jij je prettig bij voelt.

Wat verder nog heel fijn is aan deze kolf is dat het zo lekker klein is. Zelf neem ik de kolf mee in een klein koeltasje. Zonder elementen, maar dan is de melk wel wat langer koud. Toch fijn als het gemakkelijk mee te nemen is. Hoewel ik het zelf nog niet heb gebruikt, lijkt het mij ook heel fijn dat je het bakje waar de melk in komt kunt ombouwen tot fles. Je draait de kolf eraf en de speen van een fles erop. Ideaal als je kindje moeite heeft met aanhappen of als je even je tepel wilt ontlasten. Ik vond de kolf soms even fijner dan mijn kindje die ging drinken. Toch andere stimulans blijkbaar. Maar het gaf mijn tepels in ieder geval meer rust. En hoe fijn is het als jij heb gekolfd, het flesje is omgetoverd en je die zo hup aan iemand anders kan geven. Kan iemand anders fijn een voeding geven.

Dat ik te spreken ben over deze kolf is volgens mij wel duidelijk. Ik hoop dat jij na het lezen van deze blog ook zo enthousiast bent geworden. Ik ben benieuwd op welke mooie plekken jij allemaal gaat kolven. Ik wens je er veel plezier mee!

Liefs Milou

Wil jij meer weten over Milou? Volg haar dan op Instagram @bijdeschoonemannen