Overslaan naar hoofdinhoud

Essentieel is wat mij betreft een goede accu.

Elise

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Elise. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Elise (instagram @eliseandeweg)

Een goed passende, comfortabele kolf bleek bij mij essentieel om voldoende voeding te kolven

Sinds 23 augustus 2019 ben ik moeder van Saar. Saar heb ik vanaf haar geboorte borstvoeding gegeven. Na 3,5 maand ben ik hier mee gestopt wat ik, met name achteraf, ontzettend jammer vond! Mijn melkproductie werd beduidend minder en omdat ik geen fijne kolf had was de opbrengst na het kolven teleurstellend. Sinds 8 maart dit jaar ben ik opnieuw moeder geworden, maar nu van een zoon Bart. Net als Saar krijgt ook Bart nu borstvoeding en dat wil ik graag blijven doen. En het liefst zo lang als het lukt. Ik was daarom benieuwd welke kolf goed bij mij zou passen! 

Ik mocht van Nurturegoods de Nurturegoods Dual Efficient borstkolf Smart 3.0 kolf uitproberen. Na een tijdje de kolf te hebben getest kan ik een goed oordeel geven en daar vertel ik graag meer over in deze blog. 

Allereerst de kolf zelf. De kolf heeft een mooi design. En ondanks de kolf niet duur is heeft het wel een luxe uitstraling. De motor heeft een touchscreen bedieningspaneel wat helemaal bij deze tijd past. Knopjes die je moet indrukken zijn wij mij betreft dan ook best ouderwets. Daarnaast zijn alle onderdelen los te halen en deze mogen ook (met uitzondering van de motor natuurlijk) in de vaatwasser. Erg handig, je hoeft dus niet alles persé keer op keer alle onderdelen van de kolf uit te koken. 

Wat ik zelf erg prettig vind is dat de kolf siliconen borstschilden heeft die er voor zorgen dat de kolf niet koud (!) en ook comfortabel aanvoelt. Goed comfort is ook niet geheel onbelangrijk als je de kolf vaak gebruikt als je het mij vraagt.

Essentieel is wat mij betreft een goede accu. Je zit er niet op te wachten dat als je de kolf wilt gebruiken hij weer voor de zoveelste keer leeg is. De kolf heeft een accu die echt wel even mee kan. Keer op keer opladen is dus gelukkig niet nodig. 

Over stopcontacten gesproken, je hoeft er niet naast te zitten want de kolf is draadloos. Dat houd in dat je de kolf niet in het stopcontact hoeft te steken tijdens het kolven. Dit maakt het kolven een stuk makkelijker. 

Omdat het apparaat een dubbele kolf heeft is het mogelijk om beide borsten tegelijk te kolven. Ook dit is echt wel heel fijn, want zo ben je natuurlijk ‘dubbel’ zo snel klaar. Voordat je gaat kolven kun je kiezen op welk zuigniveau je de kolf wilt zetten. Je hebt er totaal 9. Zelf kolf ik op 6 en dat vind ik krachtig genoeg, maar mocht ik dus toch liever nóg krachtiger kolven dan heb ik dus nog genoeg opties. 

Nog meer pluspunten zijn, dat de kolf:
– Een geheugenfunctie heeft;
– Pressure pulse massage techniek heeft. Dit kan je productie met 20% verhogen!
– In de verpakking zit naast een kolf, ook een fles en een draaidop om de fles af te sluiten;
– 100% BPA vrij is en CE is gecertificeerd;
– Een tepel retractor heeft.

Naast pluspunten vind ik dat de kolf één verbeterpunt heeft en dat is het geluid. Bij een hogere stand maakt de kolf best wel wat geluid. Als je thuis kolft maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Maar op mijn werk kolf ik in een kamer die grenst aan de centrale hal. Ik heb geen idee of mensen het ook daadwerkelijk horen, maar ik had de kolf liever wat zachter willen hebben. Anderzijds is het logisch dat de kolf geluid maakt.. 

Al met al zou ik deze kolf zéker aanraden. De pluspunten overheersen met gemak het verbeterpunt. Het is een fijne kolf en er komt meer dan genoeg resultaat uit beide borsten. 

Kortom, ik ben heel blij met de kolf!

Veel liefs,
Elise

Wil jij meer weten over Elise? Volg haar dan op Instagram @eliseandeweg