Overslaan naar hoofdinhoud

Ik bleek een moeder te zijn met veel melk, heel veel melk. Flesjes vol kolfde ik wekelijks en de vriezer kwam al snel vol.

Manon

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Manon. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Manon (instagram @manonkuiper).

Een nieuw (melk) avontuur

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Manon Kuiper en ik ben inmiddels moeder van drie jongens. Bruun is in januari 2019 geboren Bor februari 2021 en sinds 29 september is onze Berre geboren, ons derde zoontje! 

Net als bij Bruun en Bor was het mijn streven om borstvoeding te geven. Beide jongens heb ik negen maanden kunnen voeden en daar ben ik erg trots op! Ik hoop dat nu weer te kunnen doen.

Bij Bruun was alles nieuw en wist niet echt wat me overkwam. We hadden ook al snel kapotte tepels, kloven, tepelhoedjes van alles wat. Ik bleek een moeder te zijn met veel melk, heel veel melk. Flesjes vol kolfde ik wekelijks en de vriezer kwam al snel vol. Na weken klungelen waren we eindelijk op elkaar afgestemd aan de hoeveelheid melk. Bij Bor was mijn productie ook weer zo hoog maar gelukkig had ik nu al wel wat ervaring en waren we sneller op elkaar afgestemd. Nu bij Berre was ik voorbereid aan de hoeveelheid melk en met dag 1 voelde ik het al dit gaat weer veel worden. Dat wilde ik dit keer anders doen want te veel melk is niet altijd fijn. 

We gingen vanaf dag 1 koelen, blok voeden en ik dronk salie thee. (wat de melkproductie omlaag moest brengen) Gelukkig had ik al contact gehad met NurtureGoods en was ik erg blij dat we de kolf al in huis hadden. 

Mijn oude kolf was zeker aan vervanging toe, hij had immers al 4 kinderen in 16 jaar overleefd. Mijn oude kolf was groot, de tas die erbij zat was nog groter en loodzwaar ik vond het altijd een gedoe om dat ding overal mee naartoe te slepen. Ook was mijn oude kolf niet draadloos en moest ik daar altijd rekening mee houden. Is er een stopcontact, kan ik daar melk afkolven? De kolf ging niet makkelijk mee naar locatie.

De kolf van Nurturegoods is een geweldig apparaat. Klein handzaam en het thuisfront zeurt niet meer over lawaai. Wat ik een pluspunt vind is dat ik hem op accu mee kan nemen zo kan ik echt overal kolven waar ik dat wil. Ook als ik straks weer aan het werk ga kan ik overal zitten om te kolven. Ik kan zowaar m’n handtas en de kolf tegelijk meenemen omdat het een mooi handzaam model is.

Nog een pluspunt is dat ik beide borsten tegelijk kan kolven, dat kost me zoveel tijd, en de tijd die staat op het scherm zo kan je bijhouden hoe lang je kolft, ideaal dus! Ik merk ook dat de kolf erg comfortabel zit op mijn borst, door het zacht en warm aanvoelend materiaal op de borstschild. De pressure pulse massage techniek vind ik erg fijn, dit is een functie die naboots hoe de baby drinkt aan de borst, dit verhoogt de melkproductie met 20%.

Ik ben erg tevreden over deze mooie en makkelijke kolf en de prijs kwaliteitverhouding is top!

Dit is dus echt een aanrader voor elke mama die wil gaan kolven! 

Veel liefs,
Manon

Wil jij meer weten over Manon? Volg haar dan op Instagram @manonkuiper