Overslaan naar hoofdinhoud

Hij kwam helaas drie weken te vroeg en had geen gemakkelijke start in het leven, vandaar dat het onderwerp borstvoeding een verhaal apart was.

Jule

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Jule. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Jule (Instagram @juleloos).

Eind goed, al goed

Ons verhaal begon in oktober 2022 toen mijn zoon werd geboren. Helaas kwam hij drie weken te vroeg en had hij geen gemakkelijke start in het leven, vandaar dat het onderwerp borstvoeding een verhaal apart was.
Omdat mijn zoontje nog erg klein en heel moe was van de geboorte, kreeg hij vanaf het begin flesvoeding. Het duurde een paar dagen voordat mijn melk binnenkwam. In die tijd kreeg de kleine alleen flesvoeding.

De tijd tot mijn melk binnenkwam, was een hele uitdaging voor mij als moeder. De bevalling was voor ons beiden zeer verrassend. Het feit dat we de tijd na de geboorte apart moesten doorbrengen, was bijzonder emotioneel voor mij als nieuwe moeder. Mijn man kon alleen tijdens de bezoekuren komen en ik was een aantal nachten alleen op mijn kamer. Ik miste mijn baby volledig en was totaal overweldigd door de emoties van de postnatale periode. Het was een moeilijke tijd voor ons.


Vanaf het moment dat ik genoeg moedermelk had, was ik heel dankbaar dat ik de NurtureGoods borstkolf had. Want als voeden aan de borst niet lukt, dan tenminste via de fles met mijn eigen moedermelk erin. Na de bevalling hebben we dus nog een hele week in het ziekenhuis doorgebracht. Helaas konden we niet samen thuis onze tijd doorbrengen. In die tijd hebben mijn kleine man en ik een hele sterke band opgebouwd, wat heel bijzonder is. Ik wist dat we in de toekomst alles samen onder de knie zouden krijgen, hier had ik veel vertrouwen in gekregen.

Bij het kolven was het voor mij vooral belangrijk dat het kolven echt makkelijk en het liefst ook snel ging. Met een hongerige baby die niet veel slaapt, is er tussen de maaltijden door niet veel tijd om te kolven, ook niet voor vrije tijd enzovoort.

Toen ik de borstkolf van NurtureGoods mocht testen, besefte ik wat ik echt waardeer in een goede borstkolf. Vooral het feit dat je de borstkolf overal mee naartoe kunt nemen zonder dat je elektriciteit nodig hebt, vind ik heel fijn. Als niet-borstvoedende moeder die moedermelk geeft, moet je immers altijd klaar staan en flesjes op voorraad hebben. Bovendien kun je beide borsten tegelijk afkolven, wat ongelooflijk veel tijd bespaart. Er zitten verschillende standen op de borstkolf zodat je kunt proberen wat voor jou het fijnste is.


De kolf heeft een mooi en modern ontwerp, het is een kolf om ten toon te stellen.
Voordat we besloten volledig op het voeden met de fles over te stappen, hebben we nog geprobeerd om borstvoeding te geven. Omdat ik zelf vaak platte tepels heb, hielp de kolf de tepels te vormen en voor te bereiden op de borstvoeding poging. Een super handige functie dus.

Toch was het hele proces van borstvoeding proberen te geven – de afgekolfde melk geven – en dan weer afkolven erg zenuwslopend. Uiteindelijk besloot ik fulltime te gaan kolven en geen borstvoeding meer te geven. Ik zou super dankbaar zijn geweest als het geven van borstvoeding me was gelukt, maar mijn kleintje had altijd de neiging om aan de borst te huilen en er geen goede grip op te krijgen. Dan moet je keuzes maken en doen wat voor beide het beste is.

Uiteindelijk was het voor mij belangrijk dat mijn kleine überhaupt moedermelk binnen kreeg. Dat lukte dankzij de borstkolf ongeveer vijf tot zeven weken na de geboorte en daarna nam mijn moedermelk langzaam af. Ik ben echt heel dankbaar dat we de kolf konden gebruiken zodat ik mijn kleine toch mijn moedermelk kon geven.


Veel liefs, Jule
Wil jij meer weten over Jule? Volg haar dan op Instagram @juleloos