Overslaan naar hoofdinhoud

Ik ben helemaal tevreden en had gewild dat ik deze bij mijn fulltime kolf avontuur al had gehad!

Steph

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Steph Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Steph (Instagram @lifeby.steph)

Kolven met de NurtureGoods Smart 3.0

Dat ik enige ervaring heb betreft kolven is wel duidelijk geworden in mijn vorige blog. Mijn oude kolf is dus vaak gebruikt en toen NurtureGoods mij vroeg om hun kolf “NurtureGoods smart 3.0 Dual Efficient” uit te proberen, was ik meteen enthousiast. Ik had met mijn vorige kolf een beetje een haat/liefde verhouding opgebouwd en het was nu tijd voor een nieuwe start. Ik kolf niet heel veel, gezien ik live kan voeden en fulltime huismoeder ben.  Maar een beetje voorraad opbouwen en zo nu en dan oefenen met een flesje voor het geval dat, is altijd fijn. In dit blog lees je mijn persoonlijke ervaring met deze kolf.

Voeden met het bijgeleverde flesje en gekolfde melk.

Als eerste ziet hij er tof uit! Modern en een beetje feministisch met het roze kleurtje. Een groot duidelijk scherm en hij houdt fijn vast. De kolf is zowel enkel als dubbel te gebruiken en daarvoor zitten 2 aansluitingen op de achterkant die je open en dicht kan doen. De slangetjes die er in gaan trekken helaas wel een hoop stof aan door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, en met 2 katten in huis zitten er dus ook veel kattenharen aan. Helaas kan je deze  (logischerwijs) niet afwassen dus dat vind ik wel een groot nadeel. De flesjes met borstschild zijn ook redelijk kopzwaar, wat prima is als er nog geen melk in zit, maar zodra je gekolfd hebt ben ik als de dood dat ze omvallen en ik al mijn vloeibaar goud kwijt ben. Er zitten wel handige “dekseltjes” bij voor op het borstschild zodat als je de kolf niet gebruikt er geen stof of ander viezigheid in de borstschillenden valt.

Het klinkt tot dusver redelijk negatief, maar ik ben zeker wel te spreken over het gebruik van de kolf. Het enige nadeel in het gebruik, is dat ik ze niet kan gebruiken in combinatie met een kolfbh, althans niet degene die ik heb liggen, omdat de schilden aan de “dop” vastzitten en dus veel te breed zijn om door de gaatjes van de kolfbh te doen. Hierdoor kan ik dus niet hands free kolven, al zijn er vast wel oplossingen of andere kolfbh’s voor te vinden. 

Dubbelzijdig kolven

Nu kom ik met alles wat ik wel goed vind aan deze kolf! Je kan je eigen “profiel” opslaan, dus vind je een bepaalde stand fijn of werkt die het beste voor jou? Dan kan je dat gewoon opslaan zodat het je iedere keer weer een standje “ik ga door de grond van de pijn” of juist standje “kietel” bespaard. Heb je platte of ingetrokken tepels zoals ik? Er zit een speciale functie op die je tepel er uit zuigt en dat je daarna bijvoorbeeld live kan gaan voeden. De functie zuigt iedere keer een beetje en houdt dit vast, iedere keer steeds iets meer waardoor je tepel naar buiten komt en daarna makkelijker is voor je baby om aan te happen, deze functie is echt goud waard! Ook heb ik het idee dat de kolf veel meer melk er uit krijgt dan mijn oude kolf of de handkolf. Er zit een aanzienlijk dikker laagje vet op de melk, en vette melk zit “achterin” en “voorin” juist de waterige melk.

Hij kolft ontzettend fijn en voelt ook natuurlijk tot zo ver dat dit kan. Je kan de zuig functies zo aanpassen dat het dicht in de buurt komt van de zuigkracht van je kleintje. Lange halen, korte halen, snel, langzaam, hard, zacht. Ik ben helemaal tevreden en had gewild dat ik deze bij mijn fulltime kolf avontuur al had gehad! Sowieso een aanrader dus als je nog op zoek bent naar een betaalbare elektrische kolf.

Liefs,

Steph

Wil jij meer weten over Steph? Volg haar dan op Instagram @lifeby.steph