Overslaan naar hoofdinhoud

Ik kolf bijna iedere ochtend zodat ik wat voedingen bij elkaar verzamel.

Rachne

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Rachne. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Rachne (Instagram @xrachne)

Keet’s geboorte en het borstvoedingsavontuur met liefde, uitdagingen en nieuwe kolf mogelijkheden

Op 18 juni 2023 is onze tweede dochter Keet geboren, na een hele fijne thuisbevalling in bad. De bevalling had een wat langere aanloop. Hele lichte krampen begonnen s’ochtends om 9 uur maar wel al meteen regelmatig om de 5 minuten. Omdat de verloskundige zei dat ik moest bellen als het regelmatig was omdat het bij een tweede snel zou kunnen gaan heb ik gebeld. Helaas zat ik pas op 2 cm ontsluiting. De verloskundige gaf aan dat ik opnieuw moest bellen als het wat heftiger werd. Na het middagslaapje van onze dochter Juul, haar naar opa en oma gebracht en later op advies van een oud-collega even mijn borstkolf gebruikt rond 17.00 uur. Mijn weeën werden daardoor een stuk intenser en ik moest ze dan ook echt wegzuchten. Helaas na controle van de verloskundige nog steeds pas 3 cm ontsluiting.

Om 20.00 uur kwam de volgende verloskundige na de dienstwissel. Zij checkte mijn ontsluiting en nog steeds maar 4 cm. Pfoe dit kon wel eens lang gaan duren dacht ik. Om 20.15 uur het bed in gegaan en toen ging het uiteindelijk erg snel. Rond 20.30 uur het gevoel dat mijn vliezen gebroken waren omdat ik allemaal kleine vlokjes in het water zag drijven. Om precies 21.00 uur werd Keet geboren na een paar keer persen. Ik heb haar zelf kunnen aanpakken en op mijn borst kunnen leggen. Samen nog een hele tijd in bad bij mogen komen zodat we samen even aan elkaar konden wennen. Een prachtig mooie ervaring waar ik erg positief op terug kijk. 

Ons borstvoedingsavontuur begon echter al een paar weken daarvoor. Met akkoord van de verloskundige ben ik met 37 weken begonnen met prenataal kolven. En tot mijn verbazing kwamen er bij de eerste poging al meteen wat druppels vloeibaar goud tevoorschijn. Omdat ik het wel wat lastig vond de druppels goed op te vangen heb ik het uiteindelijk gelaten bij 30 spuitjes van 1ML. Een hele mooie opbrengst als je het mij vraagt en zo zou ik onze dochter in ieder geval in geval van nood wat kunnen bijvoeden met mijn eigen melk in plaats van kunstvoeding. 


Gelukkig was dit niet nodig en hapte Keet meteen goed aan, al binnen het uur na haar geboorte. De eerste dagen was ze wat afgevallen maar op dag 6 zat ze alweer over haar geboortegewicht heen! Wat was ik blij! Voor mij een teken dat de borstvoeding in ieder geval goed op gang was! Ondertussen is ze een maandje oud en weegt ze alweer 5kg (ruim 1.5kg boven haar geboortegewicht). 

Ik blijf het zo ontzettend bijzonder vinden, hoe je lichaam in staat is om de allerbeste voeding voor je kindje aan te maken helemaal afgestemd op zijn of haar behoefte. Altijd bij de hand en op temperatuur, hoe mooi is dat. Ik kan dan ook ontzettend genieten van de fijne momentjes samen. Zo’n klein kindje heerlijk in je armen, slapend met nog een druppeltje melk in de mondhoek. 

En wanneer niets lijkt te werken als je kleintje zo onrustig is biedt de borst vaak meteen troost en zijn ze binnen een paar seconden weer rustig. Maar ik vind de borstvoeding op sommige momenten ook erg pittig. Je kleintje is altijd afhankelijk van jou. Soms ben je wel uren per dag aan het voeden, troosten en knuffelen zonder je handen vrij te hebben. En zeker met nog een peutermeisje rondlopen is dit soms erg pittig.


Daarom is het fijn dat ik de kolf van @nurturegoods.official mocht uitproberen. Een fijne dubbelzijdige draadloze kolf. Makkelijk en duidelijk te bedienen. Snel en zonder moeite uit elkaar te halen en hij kan gewoon in de vaatwasser om hem schoon te maken! Daarnaast heeft de kolf hele zachte borstschilden wat ervoor zorgt dat het aangenaam voelt en geen pijn doet.

Voor mij een uitkomst. Ik kolf bijna iedere ochtend zodat ik wat voedingen bij elkaar verzamel. Freek kan hierdoor ook af en toe een voeding overnemen zodat ik even wat tijd voor mezelf heb en leuke dingen kan ondernemen. Ook met het oog op dat Keet over een paar maanden naar het kinderdagverblijf gaat is het fijn dat ze al gewend is aan het uit de fles drinken. Juul is altijd een flesweigeraar geweest en dat heeft voor ontzettend veel stress momenten gezorgd, fijn als dat nu dus niet zo is! 

Heel benieuwd hoelang ons borstvoedingsavontuur deze keer mag duren. Hopelijk weer net zo lang en zonder problemen als bij onze oudste dochter Juul. Haar heb ik ruim 18 maanden zonder enkel probleem mogen voeden, behalve dan het feit dat ze een enorme flesweigeraar is geweest. Nu blijven we goed oefenen met de fles met dank aan de fijne kolf van Nurturegoods! 

Veel liefs x, Rachne
Wil jij meer weten over Rachne? Volg haar dan op Instagram @xrachne