Overslaan naar hoofdinhoud

Deze gewoonte heeft vanuit Amerika de hele Atlantische Oceaan getrotseerd en Nederland bereikt. De babyshower zoals we hem nu kennen maakt rustig plaats voor een gender reveal – ook bekend als de bekendmaking van het geslacht van je kindje. Waar er niet alleen de zwangerschap wordt gevierd, maar ook het geslacht van de baby. Ken jij deze trend al? 

Wat is een gender reveal? 

Zoals kort hierboven gesproken is een gender reveal een ludieke bekendmaking van het geslacht van de baby. En deze bekendmaking komt in alle vormen en maten, dit is vaak aan de aanstaande ouders om hier invulling aan te geven. Een video, een hele tuin vol met al je vrienden, kennissen en familie of juist een intieme samenstelling met je naasten. Er is geen goed of fout of beter of best. Iedere ouder beslist voor zichzelf hoe zij dit willen vertellen aan de buitenwereld (Gender Reveal, 2020). 

Hoe gaat een gender reveal in zijn werk?  

Bij de 20-wekenecho kunnen de echoscopiste of de verloskundige het geslacht van de baby zien. Hier krijg je als aanstaande ouders de keuze om het geslacht geheim te houden, bekend te maken of juist als een verrassing te introduceren. Als je kiest voor de laatste optie dan krijg je de uitkomst van de echo in een gesloten envelop die je kunt afgeven bij een bakker of andere creatieve organisatie die kunnen bijdragen aan jouw gender reveal. 

De bekendste gender reveal is misschien wel dé taart. De bakker gebruik roze of blauwe vulling op basis van de uitkomst in de envelop. Als de taart aangesneden wordt, wordt ook het geslacht van je baby duidelijk (Mama’s at Work, 2018).

Nog meer inspiratie

Je kunt het zo eenvoudig of zo gek maken als je zelf wil. Sommige prikken ballonnen door, waar confetti van de kleur van het geslacht in zit. Sommige ouders gebruiken een rookkanon waar blauwe of roze rook uitkomt. Denk ook aan een confettikanon of een gekke paintbalgevecht met je familie. Het is jouw feestje, dus vul het in zoals jij dat graag zou willen (Mama’s at Work, 2018)

Alle mogelijke uitkomsten zijn goed, maar hoe mooi is het als je dit mooie moment van de zwangerschap kunt delen met je partner, familie en/of vrienden? Precies, super mooi! Wij zien een reden voor een mooi feestje. Ben jij team weten, niet weten of verrassing? Laat het ons weten in de comments.

Bronnen:

Gender Reveal. (2020, 24 december). Wat is een Gender Reveal Party? https://genderreveal.nl/wat-is-een-gender-reveal-party-2/

Mama’s at Work. (2018, 22 april). Gender reveal; de leukste ideeën om het geslacht van je baby te onthullen. Lifestyle blog. https://www.mamsatwork.nl/gender-reveal-party/