Overslaan naar hoofdinhoud

Borstvoeding is toch gewoon aanleggen, hup en drinken maar ? Ik dacht hier dus écht te makkelijk over!

Rianne

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Rianne. Lees jij mee?

Het witte goud’

nurturegoods ervaring

De NurtureGoods ervaring van Rianne (Instagram @huisjeaandegoeman)

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Rianne en woon in Twello met mijn man Mart en zoon Jurre. Jurre is onze eerste zoon en inmiddels ruim 3 maanden. Wauw wat is het moederschap mooi, maar ook intens! Voor dat Jurre geboren werd was ik vastberaden om borstvoeding te geven. Het leek mij gemakkelijk en het zit boordevol voedingsstoffen voor onze kleine. Mijn zus had er al 3 gevoed met de borst, dus eventueel hulp was dichtbij.  Borstvoeding is toch gewoon aanleggen, hup en drinken maar ? Ik dacht hier dus écht te makkelijk over! Mijn productie kwam moeizaam op gang waardoor Jurre kunstvoeding naast de borstvoeding nodig had. Prima, het komt vanzelf en ik gaf het de tijd. Tijd heeft het zeker gekost, maar ook moeite. Jurre was/is een onrustige drinker en moest echt moeite doen om genoeg melk binnen te krijgen. Soms was hij zo moe dat hij in slaap viel, maar helaas al snel wakker werd omdat hij honger had! Een periode van (bijna) borstontsteking en proberen van verschillende houdingen en manieren volgden. Het zou toch allemaal wel vanzelf gaan? Gelukkig ging alles steeds makkelijker en dronk Jurre goed aan de borst en toen was mijn productie goed op gang. Wat een geniet momentjes, wat fijn dat ik heb doorgezet en dat het is gelukt! Ik snap overigens heel goed dat veel vrouwen na een aantal weken stoppen, omdat het best intensief is om alles op de rit te krijgen. Je kan best stress krijgen als het niet helemaal loopt zoals jij dat wil. Een goede borstkolf is ook essentieel als je borstvoeding wilt geven. Helemaal voor een vrouw als mij waarbij een lage productie op de loer ligt. De boezemvriendjes werden in huis gehaald (capsules) en de term powerkolven werd opgezocht. Ik kreeg een bericht van Nurture Goods of ik de kolf van hen wilde proberen en hier iets over wilde schrijven. Natuurlijk wilde ik dat! Ik ging hier direct mee aan de slag en deel hier mijn ervaring over deze (super) kolf. Allereerst had ik een fijne kolf (dacht ik) die ik dagelijks gebruikte om af te kolven. Helemaal in de laatste weken waarbij mijn productie daalde en ik meer moeite moest doen om voldoende melk te kolven voor Jurre. Rust in de kont is natuurlijk heel erg belangrijk, maar ja laat ik nou net een bezig bijtje zijn die dat soms lastig vindt; ontspannen.

De kolf van Nurture Goods ziet er allereerst super mooi uit waardoor ik het direct een aantrekkelijk product vond. Ik ben een doener, dus de gebruiksaanwijzing heb ik niet eens gelezen, ben direct begonnen! De schilden passen goed op mijn borsten en zuigen heel erg goed vacuüm. Ik merkte dat ik bij deze kolf de stand al snel op 5 kon zetten zonder dat dit bij mij irriteerde. Bij de vorige kolf (ik noem geen namen – zo’n geel ding) kreeg ik wel eens blaren op mijn tepels omdat ik te hard kolfde. De kolf van Nurture Goods heef veel kracht waardoor ik vaak in plaats van 20 minuten in 15 minuten klaar was! Belangrijkste vond ik dat na de kolfsessie nergens geen last van had door de vriendelijke siliconen borstschelpen. Hiernaast zijn de twee meegeleverde flesjes erg ruim, dus de vrouwen die een TOP productie hebben; er is ruimte genoeg in de flessen! Bij het schrijven van dit verhaal ben ik me nog verder gaan verdiepen in de kolf. Moeder met ingetrokken tepels ; koop deze kolf! Je hebt een bepaalde stand op deze kolf waardoor moeders worden geholpen om toch borstvoeding te geven (simulatiemodus). Ik zou nog veel meer hier over kunnen schrijven, maar ik denk dat je het zelf moet gaan ervaren. Als jij prettig kolft, is dit van invloed op een goede productie. De prijs is ook aantrekkelijk, ik zie dus geen enkele reden om deze kolf niet te kopen. Super leuk dat je mijn NurtureGoods ervaring wilde lezen, nu ga ik even kolven.. 😉

Liefs Rianne

Wil jij meer weten over Rianne? Volg haar dan op Instagram @huisjeaandegoeman