Overslaan naar hoofdinhoud

Bij elke hap verging ik van de pijn en gilde ik het zowat uit.

Kimlee

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Kimlee. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Kimlee (instagram @future.mrs.dias).

Hoe bijzonder ik borstvoeding ook vind, het is fijn om het eens uit handen te kunnen geven.

Even voorstellen, mijn naam is Kimlee en ik ben moeder van 3 jongens en bonusmoeder van nóg een jongen en een meisje. Ze schelen allemaal zo’n 2 jaar van elkaar. Dankzij een auto ongeluk een aantal jaar geleden ben ik helaas niet meer werkzaam. Wel probeer ik een eigen bedrijfje te starten, maar met zoveel jonge kinderen is het hier erg druk in huis en ik kom regelmatig handen te kort. Maar wat een rijkdom zo’n groot gezin!

Afgelopen december ben ik bevallen van ons laatste kindje d.m.v een keizersnede. Toen ik zwanger bleek, wist ik al meteen dat ik ook deze baby borstvoeding wilde geven. Eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop, borstvoeding.. wéér. In de afgelopen 5 jaar ben ik 3 keer zwanger geweest en daarvan heb ik zo’n 28 maanden in totaal borstvoeding gegeven. Mijn oudste zoon stopte volledig met 10 maanden en mijn middelste zoon stopte pas met 18 maanden. 

Voor mijn gevoel was ik nog maar net gestopt met de laatste en nu zou ik alweer aan de bak moeten. Zo voelde het echt voor me, als werk… zwaar werk. Bij de 2de kwam mijn borstvoeding niet goed op gang. Elk uur moest ik aanleggen terwijl hij niet goed aanhapte met als gevolg pijnlijke borsten en tepelkloven. Tenenkrommend was het. Bij elke hap verging ik van de pijn en gilde ik het zowat uit. Ik snap niet waarom ik niet bij een lactatiekundige aan de bel heb getrokken. Voor mijn gevoel moest ik dit gewoon zelf kunnen. 


Toen de borstvoeding uiteindelijk goed op gang was kwam de kleine man alsnog vaak in de nacht om melk vragen. Ik kreeg regelmatig van mijn partner te horen; “kolf nou eens wat af, dan kan ik het van je overnemen”. Maar wat bleek, kolven had geen zin. De kleine man wilde geen flesje. En omdat hij zo vaak om een voeding vroeg gebeurde er ook vrij weinig tijdens het kolven, wat ik toendertijd nog deed met een handkolf. (Tot kramp in mijn handen aan toe.)

Vaak dacht ik aan opgeven. Het deed zoveel pijn maar ik wilde ook zo graag doorzetten, want het is toch mooi dat je kindje groeit van jouw melk! (Niet dat ik niet achter kunstvoeding sta, want daar groeien de kindjes ook prima van.) Ik wilde toch graag die 1 op 1 momenten delen met mijn baby. Dat ik hem kan voeden, huid op huid. Wij samen. De tijd gaat al zo snel. En toch zag ik er merendeels tegen op. 

Herstellende van een keizersnede, pijnlijke borsten en dan ook nog eens die druk voelen om het te laten slagen. Het maakte me onzeker. Ik mocht van NurtureGoods de dual efficiënt Smart 3.0 borstkolf testen. Iets waar ik op het begin tegenop zag. Want wat nou als het niet werkt, zowel het kolven als het flesje geven.
Toen ik hem binnen kreeg, was ik al meteen verliefd op het design. Want zeg nou zelf. Kijk hoe mooi! Hij is voorzien van een touch screen en kan draadloos gebruikt worden nadat hij met een USB kabel is opgeladen. De accu gaat lange tijd mee! Zo kan je hem makkelijk met je meenemen mocht dat nodig zijn.


Mijn zoontje heeft vaak aan 1 borst al genoeg, maar de ander staat dan op klappen. Dus ik vind het fijn om die dan meteen af te kolven. Ook kan je beide borsten tegelijk kolven! Er zit een massagekussen in het borstschild wat erg prettig aanvoelt. Let wel even op welke maat je nodig hebt, er wordt 1 maat standaard meegeleverd. Voor mij was die perfect! Je kunt evt. andere maten bestellen op de website. Het apparaat heeft 9 verschillende zuigniveaus dus voor ieder wat wils. Het was even zoeken wat ik het fijnst vond, maar daar ben je al snel genoeg achter. 

En dankzij de geheugenfunctie kan je makkelijk instellen wat voor jou het prettigst werkt. Zodat je de volgende keer niet weer hoeft te zoeken. De pressure pulse massage technologie zorgt ervoor dat je productie met 20% toeneemt! Ook zit er een functie op met een tepel retractor, die helpt om een platte tepel te corrigeren tijdens het kolven.

In het kort:
Goede prijs kwaliteitverhouding 
Oplaadbare accu
Beide borsten tegelijk kolven
Makkelijk te reinigen
9 verschillende zuigniveaus 
100% BPA vrij materiaal + CE gecertificeerd 

Al met al ben ik zeer tevreden over de kolf, hij voelt fijn aan en ik heb binnen no time een flesje vol. Ik geniet van onze voed-momentjes samen maar het is toch ook wel lekker om het eens uit handen te kunnen geven! En een flesje geven dat doen broers en zus maar al te graag.

Veel liefs, Kimlee
Wil jij meer weten over Kimlee? Volg haar dan op Instagram @future.mrs.dias