Overslaan naar hoofdinhoud

In het begin heb ik me heel erg schuldig en verdrietig tegenover Maeve gevoeld omdat zoveel andere moeders live borstvoeding geven wel lukt.

Louise

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Louise. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Louise (Instagram @louiselutkes).

Hoe kolven hielp om een team te vormen met mijn partner

Wel of geen borstvoeding? 
Tijdens de zwangerschap heb ik lang getwijfeld of ik borstvoeding wilde geven. Zelf ben ik groot gebacht op flesvoeding en heb ik nooit een druppel moedermelk gekregen. Hetzelfde geldt voor mijn vriend. Na veel gelezen te hebben en gesproken te hebben met (nieuwe) moeders uit mijn omgeving, kwam ik tot de conclusie dat ik ervoor wilde gaan omwille van het verkleinen van de kans op de ontwikkeling van allergieën bij mijn dochter Maeve. Zelf heb ik namelijk veel allergieën en een gevoelige huid met eczeem, dus ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn in het dagelijks leven om dit te hebben. Ik heb Maeve aan de borst gehad toen ik net bevallen was maar ik kwam er al snel achter dat dit niks voor mij was. Het was heel erg pijnlijk. Maeve hapte niet goed aan met kloven als gevolg. Na de bevalling moesten wij 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven en hebben de verpleegsters mij daar geholpen bij het opstarten van borstvoeding. Doordat het erg druk was op de afdeling hadden zij natuurlijk niet de volle aandacht voor mij, waardoor ik het voornamelijk zelf moest ondervinden. Wat vond ik live borstvoeding geven pittig! Het is mentaal en fysiek erg intensief vind ik. Het kost veel tijd en energie. Je bent zelf nog aan het herstellen van de bevalling, komt slaap tekort, het ouderschap is volledig nieuw en je moet je draai nog vinden in alles. Maar ik had wel een goede melkproductie, waar veel moeders jaloers op zouden zijn gok ik en ik wilde Maeve toch graag mijn moedermelk geven.


Om die reden heb ik na veel overleg te hebben gehad met mijn vriend en de kraamzorg, gekozen om fulltime te  gaan kolven. In het begin heb ik me heel erg schuldig en verdrietig tegenover Maeve gevoeld omdat zoveel andere moeders live borstvoeding geven wel lukt. Waarom lukte het mij dan niet? Maar toen ik eenmaal aan het kolven geslagen was, verdween dit vervelende gevoel als sneeuw voor de zon. Ongeveer een maand lang heb ik borstvoeding gegeven door middel van de fles en dat ging werkelijk super! Ook erg leuk én handig dat mijn vriend het flesje kon geven. Zo kunnen we de voedingsmomenten afwisselen. Hij voelde zich op deze manier veel meer betrokken als ouder en samen voelde we ons echt een team!

Het kolven 
Met veel liefde en ook veel plezier heb ik een maand fulltime gekolfd. De NurtureGoods Dual Efficient borstkolf Smart 3.0 heeft mij in dit proces enorm geholpen! Niet alleen thuis, maar ook wanneer ik een dagje de hort op ging, zat de kolf in mijn luiertas. Uiteindelijk had ik ook de handige voedings-BH gekocht waar ik de flesjes in kon hangen. Op die manier kon ik thuis gewoon Maeve haar luier verschonen, kleine dingetjes in het huishouden doen en bijvoorbeeld een film kijken op de bank. Dit laat maar weer zien hoeveel vrouwen tegelijkertijd voor elkaar kunnen krijgen! Ik kijk heel positief terug op mijn kraamtijd en de periode erna. Het geven van borstvoeding is niet gegaan zoals ik in de eerste instantie had gedacht, maar ik ben zo blij dat ik het door middel van kolven door heb kunnen zetten. Enorm bedankt  NurtureGoods voor de fijne kolf, ik raad deze kolf echt iedere moeder aan. Na een maand ben ik wel gestopt met fulltime kolven, maar dat heeft niks te maken gehad met de kolf maar het moest helaas door medische redenen.  


Dé kolf 
De NurtureGoods Dual Efficient borstkolf Smart 3.0 maakte het kolven voor mij niet pijnlijk en het ging heel erg vlot. Daarnaast heeft de kolf niet alleen een mooi design, het is ook heel gemakkelijk in gebruik. Mijn vriend had ik niet nodig om mij te helpen bij het apparaat installeren, bonus! Ook het display spreekt voor zich en de toetsen lichten op in het donker, wat een groot pluspunt is wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds TV kijkt. Wat mij al gauw opviel was dat de batterij lang meegaat. Je hoeft niet in paniek te raken wanneer je de oplader niet bij je hebt. Dit is een heel verschil met twee andere kolf apparaten die ik heb geprobeerd van vriendinnen van mij. Deze kolf gaf mij rust en dat is net wat je nodig hebt in een al leuke en tegelijkertijd stressvolle periode. 

Conclusie: de prijskwaliteit verhouding van deze kolf is super. Ik zou willen dat iedere moeder deze goede ervaring met kolven krijgt zoals ik hem heb gehad, vandaar dat ik iedere moeder deze fijne kolf aanraad.  

Veel liefs, Louise
Wil jij meer weten over Louise? Volg haar dan op Instagram @louiselutkes