Overslaan naar hoofdinhoud

Ik wist niet dat het kon maar ja ja: ik had teveel melk! Gisele kon niet mee met de sterke toeschietreflex en het snelle tempo waarop mijn moedermelk binnenkwam.

Emily

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Emily. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Emily (Instagram @emilyvanrooij)

Kolven staat voor ons gelijk aan de partner me-time gunnen

Hi lieve lezers! Mijn naam is Emily en ik ben op 23 mei 2023 voor de eerste keer mama mogen worden van een dochtertje, Gisele.

Ik kan me het moment waarop ik Gisele op mijn buik gelegd kreeg nog heel goed herinneren. Dat gevoel en al die emoties zal ik nooit meer vergeten! En wat had ik geluk want ze leek zo’n rustige baby. 

De komende 2 weken leken een droom want ze bleef immers zo rustig. Borstvoeding geven verliep ook probleemloos. Ik had tijdens mijn zwangerschap al heel snel beslist dat ik borstvoeding wilde geven. Ik vind borstvoeding namelijk het meest natuurlijke wat je een baby maar kunt geven. Moedermelk past zich ook aan aan het dag en nacht ritme én aan de groei van je kindje. Het geeft je kindje dus echt wat het nodig heeft. En natuurlijk schept het een hele intieme en mooie band met je baby’tje.

Gisele hapte dus goed aan, ik leek meer dan genoeg melk te hebben en mijn man Gijs en ik konden rusten (en pronken met onze rustige baby). Mama en papa blij!

Maar… toen ze ongeveer 3 weken oud was, veranderde alles. Gisele werd steeds onrustiger, ging steeds harder huilen en wilde overdag absoluut niet slapen. Na wat aanmodderen, twee consultaties met het Consultatiebureau en zelf wat onderzoek te hebben gedaan (ik ben Orthomoleculair Therapeut, dus veel research doen is mijn werk!) werd duidelijk dat onze lieve Gigi last had van reflux. Iets waar 70% van de baby’s wereldwijd helaas mee te kampen hebben.

Inmiddels was Gisele bijna 6 weken oud en zaten Gijs en ik met onze handen in onze haren. Het gebrek aan slaap, het constante gehuil en de chaos die daarbij kwamen te kijken, braken ons zuur op.


Door de reflux werd ik ook steeds onzekerder wat betreft de borstvoeding. Doe ik wel goed? Heb ik te weinig melk en heeft ze nog honger? Is er iets mis met mijn melk waardoor ze pijn heeft?

Ook hierover was iets te zeggen. Ik wist niet dat het kon maar ja ja: ik had teveel melk! Gisele kon niet mee met de sterke toeschietreflex en het snelle tempo waarop mijn moedermelk binnenkwam. Gevolg: bovenop de reflux die ze al had kreeg ze nog meer krampjes bij.

Hoewel kolven afgeraden wordt bij een teveel aan melk hebben Gijs en ikzelf toch beslist om 1x per dag te kolven. Met de Smart 3.0 Dual Efficient kolf van NurtureGoods had ik in 15 minuten 2 flesjes. Die goot ik dan samen en dat was telkens genoeg voor 1 voeding.

Het dagelijks eenmalig kolven had in ons geval meerdere voordelen:

  • Mijn melkproductie werd niet teveel verhoogd want ik kolfde maar eens per dag
  • In slechts 12-15 minuten had ik al een flesje klaar met de hoeveelheid voor een volledige voedingsmaaltijd voor Gisele
  • Gijs kon nu ook eens een flesje geven waardoor ik ontlast werd (borstvoeding geven vind ik zowel fysiek als mentaal best belastend)
  • Op dagen waarop het echt niet meer uit te houden was door Gisele haar continue gehuil, schakelden we haar oma in die met plezier kwam helpen. Doordat ik dan een flesje klaar had, kon zij minstens 3 uur voor Gisele zorgen en haar voeden. Dit was voor Gijs en mezelf meer dan welkom want dat betekende bijslapen!
  • Tijdens het voeden met de fles hebben we een beter overzicht van hoeveel melk Gisele binnen krijgt. En ik heb dagelijks eens overzicht van hoeveel melk ik nu produceer in 12-15min. Daarmee neem ik die onzekerheid weg of ik al dan niet genoeg melk heb.

 

Het is mijn eerste kindje en mijn eerste keer kolven maar ik zou het zo opnieuw doen! Ik vind de gedachte om te kolven in het begin namelijk heel intimiderend. Maar de gemakkelijke bediening van de Smart 3.0 kolf van NurtureGoods heeft deze intimidatie sinds de eerste kolf-sessie weggenomen!

Naast de makkelijke bediening via touchscreen kun je ook je favoriete kolfstand instellen die de Smart 3.0 met een slimme geheugentechnologie opslaat. De volgende keer gewoon aanzetten en gaan! Het allerbeste blijft toch wel het feit dat ik beide borsten tegelijk kan kolven waardoor ik na 1 kolfsessie genoeg heb voor een volledige maaltijd voor Gisele. Daarnaast is de kolf klein en licht, geluidloos en draadloos (zo handig!). Je kunt het dus opladen en makkelijk overal mee naartoe nemen, handig voor op de werkvloer.

Samengevat: dankzij de Smart 3.0 Dual Efficient borstkolf van NurtureGoods ben ik over de intimidatie van kolven heen, heb ik dagelijks een vers flesje voeding voor mijn kindje, kan iemand anders de voeding overnemen waardoor ik even kan bijkomen en kan ik gecontroleerder voeding geven wat reflux ten goede komt. Voor mij dus echt een onmisbaar apparaat geworden.

Hopelijk heb jij er ook wat aan!

Heel veel liefs, Emily
Wil jij meer weten over Emily? Volg haar dan op Instagram@emilyvanrooij