Overslaan naar hoofdinhoud

Heb je, zoals mij, een 'platte' tepel, dan heb je een modus waarbij je je tepels als het ware kan uittrekken, zodat deze goed in het membraan zit.

Mandy

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Mandy. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Mandy (instagram @mildrrred)

Kolven & werken met de Smart 3.0

Ik ben een kersverse mama, mijn dochter is nu acht maanden oud en ik geef al sinds haar geboorte borstvoeding. Voorheen kolfde ik enkelzijdig met een kolf die ik gekregen had via mijn geboortelijst.
Ik was hier ook al zeer tevreden mee maar zoals ik al zei, het was enkelzijdig.

Toen NurtureGoods me aansprak om samen te werken en ik zag dat het om een dubbelzijdige kolf ging wou ik het direct proberen!

Op zich heb ik nooit problemen gehad om te kolven maar als je je borsten apart moet kolven ben je langer bezig en met een baby heb je soms niet de tijd om op je gemak te kolven.
Ook heeft mijn dochter al sinds het prille begin een voorkeur van borst en dus heb ik een ‘stieftiet’,
er komt helemaal niet zoveel uit als bij mijn voorkeursborst en is makkelijk te stimuleren als je beide borsten tegelijk kan afkolven.

Het eerste wat opvalt is het design. De motor is klein en zacht van kleur – roze – en met touchscreen.
De slangen die je bevestigt aan de kolf en motor heb ik als minpunt dat ze enorm veel stof pakken met 2 katten in huis, je kan je er wel iets bij voorstellen!
De kolven zelf zijn ook redelijk groot maar heel gemakkelijk te monteren en demonteren. De membranen van het borstschild zijn makkelijk afwasbaar en hebben roosjes als design, heel vrouwelijk!

Je hebt verschillende modussen dus voor elk wat wils
  • Correctiemodus: Heb je, zoals mij, een ‘platte’ tepel (ik denk dat mijn dochter daardoor liever mijn andere borst heeft), heb je een modus waarbij je je tepels als het ware kan uittrekken, zodat deze goed in het membraan zit. Je kan zelf de hardheid instellen want kolven mag nooit pijn doen.
  • Rustgevende modus: dat is dan alsof je kind aan je borst hangt en dan kan je hierin nog eens kiezen tussen 2 verschilldende standen: namelijk expressiemodus en stimulatiemodus. Kort uitgelegd, hard en zacht afkolven. Start je met het harde afkolven gaat hij automatisch overschakelen naar de zacht modus na een aantal minuten.

Zo kolf ik zelf ook. Eerst wat harder laten kolven zodat de toeschietreflex goed aan de gang is en daarna schakelt hij automatisch over, heel handig! Dan heb je ook nog verschillende standen, van 1 t/m 9. Ik kolf zelf op stand 5. Ik geef al een tijdje borstvoeding dus ik kan wat verdragen.

Ik moet wel eerlijk bekennen, toen ik voor het eerst de handleiding las wat ik wat in de war met de verschillende modulen en hoe je deze instelt maar eenmaal je het probeert in de praktijk, begrijp je het snel! Wanneer je kolf naar je zin is ingesteld dan kan je deze stand opslaan zodat je niet telkens alles moet instellen, super handig.

Het grootste nadeel, volgens mij en makkelijk op te lossen, het is niet handsfree. Je kan hier een beha voor kopen op de NurtureGoods website of zelf makkelijk een beha of topje (wel eentje dat goed spant) 2 knipjes geven t.h.v je tepel en je kan handsfree kolven.

Ik gebruik hem heel graag en binnenkort start ik opnieuw met werken dus deze gaat zeker mee!

Vandaag is het exact 1 maand dat ik opnieuw aan het werk ben en laat ik je zeggen, het is een SERIEUZE aanpassing! Het vroege opstaan, terug veel bewegen, tijdsdruk en met mensen samenwerken.
Ik werk in de zorg en dat is soms enorm druk. Ik kan daar zodanig in opgaan dat ik dan mijn werk meeneem naar huis en nu met een kindje erbij heb ik besloten om zoveel mogelijk kalm te blijven en niet zo hard in mijn werk op te gaan zoals voorheen. Ook heb ik besloten om momenteel niet voltijds te gaan werken want mentaal zit ik nog niet in de juiste headspace om dat te doen.

Wat fijn is, ik krijg wat extra me-time want ik heb recht om te kolven op mijn werk! Dan sluit ik me op en heb ik even 15 minuutjes alleen voor mezelf en kan ik rustig kolven. Ik ga eerlijk toegeven, ik gebruik niet mijn NurtureGoods kolf want om oncomfortabel te zitten met 2 kolven voor 15 minuten, mij niet gezien!
Wel gebruik ik hem op mijn vrije dagen en kolf ik thuis terwijl ik naar mijn series kijk!
Ik hoef de timer op mijn gsm niet in te stellen want ik heb er eentje op mijn NurtureGoods kolf en schrik om te morsen hoef ik ook niet te hebben want met de flesjes van 180 ml kom ik zeker toe!
En wat nog fijner nieuws is, mijn ‘stieftiet’ – lees vorige blog – begint meer en meer melk te produceren doordat ik gelijktijdig dubbel kan kolven. Ik probeer mijn dochter aan beide kanten te aan te leggen maar ik denk dat ik niet teveel mag verwachten ineens. De momenten dat mijn dochter vaste voeding eet kolf ik en het voelt super goed!

Dus twijfel je welke kolf te kopen, dan raad ik toch zeker de NurtureGoods kolf aan!


Veel liefs,
Mandy

Wil jij meer weten over Mandy? Volg haar dan op Instagram @mildrrred