Overslaan naar hoofdinhoud

Ik besefte me dankbaar dat een fijne kolf in huis hebben je ook dat stukje zekerheid geeft mocht er een noodsituatie zijn.

Maud

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Maud. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Maud (instagram @thegreenblog_nl).

Mama’s zekerheid

Op 18 augustus 2022 werd ik trotste mama van mijn eerste kindje Alex. Ik besefte me in de eerste dagen al dat ik enorm geluk had. Mijn vooraf gemaakte plan om Alex borstvoeding te geven loopt geweldig. Hij dronk na de bevalling al direct uit mijn borst en groeide al in de kraamweek als een malle op wat mijn kraamhulp ‘dikke slagroom’ in plaats van moedermelk noemde.

Ik had mijn NurtureGoods kolf al keurig uitgekookt en klaargelegd voor het geval deze al sneller nodig was om bijvoorbeeld de melkproductie op gang te helpen. Maar zo niet, dan was mijn plan om de kolf een paar weken voor ik weer zou moeten gaan werken te introduceren en te gaan testen. 
Maar de borstvoeding verliep zo goed dat ik een beetje nalatig werd in het testen van de kolf in die toch al drukke eerste periode met een baby. Maar halverwege mijn verlof kwam er echter een moment dat ik weer enorm dankbaar was dat ik een kolf in huis had. Vooral een kolf als deze, met logische gebruikswijze en niet te moeilijke handleiding. Mijn opa kwam namelijk van de ene op de andere dag erg slecht te liggen en had met spoed continue iemand van de familie bij hem nodig. Helaas zat de helft van de familie vanwege corona in quarantaine en was er op dat moment weinig man om hierin te rouleren. Daar zit je dan thuis, met een 1,5 maand oude baby die je niet mee kan nemen omdat hij kan huilen op standje sirene, maar die wel om de 3 uur een goede voeding nodig heeft. 


Gelukkig kon ik dus meteen aan de slag met de kolf en kon ik die vroege ochtend mijn man en baby met een gerust hart en een fles vol melk achterlaten. Ik besefte me dankbaar dat een fijne kolf in huis hebben je ook dat stukje zekerheid geeft mocht er een noodsituatie zijn. Ook in de dagen daarna heb ik met regelmaat even gekolfd om een flesje achter te kunnen laten.

Inmiddels kolf ik zo nu en dan om me voor te bereiden op de periode dat ik weer start met werken. Ook al mag ik pauzes nemen om mijn zoontje borstvoeding te gaan geven, ik wil wederom de oppas nooit met lege handen achterlaten voor het geval dingen anders lopen dan gepland. 

Naast dat stukje rust dat deze kolf mij geeft is het ook een heel fijn ding in gebruik, de handelingen spreken voor zich en de knoppen op het touchscreen zijn logisch en makkelijk te begrijpen. Het touchscreen licht op, dus je ziet ook alle info die je nodig hebt wanneer je bijvoorbeeld in gedimd licht televisie aan het kijken bent. Ik heb lichtelijk afgeplatte tepels en voor ik start met borstvoeding geven moet ik vaak mijn tepel even licht masseren en naar buiten trekken. Maar de NurtureGoods kolf heeft een stand die helpt je tepel te corrigeren en dat werk voor je doet, zodat je direct kunt starten en optimaal kan kolven. Heel fijn! De siliconen borstschildjes zijn zacht en sluiten je borst op een prettige manier goed af. De kolf wordt geleverd compleet met speen zodat je eventueel het flesje ook direct aan je kindje kunt geven. Ideaal als mama ’s nachts een keer een extra uurtje slaap wil pakken, zet je partner maar eens aan het werk!


Fijn om te weten: je kunt allerlei losse onderdelen van de kolf bij NurtureGoods bij- of nabestellen, mocht een onderdeel na een tijd aan vervanging toe zijn of wanneer je bijvoorbeeld een andere maat borstschild nodig hebt. Nog fijner zou zijn wanneer je voor je aankoop de kolf zelf kan samenstellen qua maat, maar gelukkig hebben de onderdelen een prettige gemiddelde maat, dus voor veel vrouwen zal hij al goed zijn in de huidige samenstelling. En in mijn mening, last but not least, de kolf ziet er prachtig uit! Laat hem met een gerust hart in de kamer rondslingeren, hij is te mooi om ver weg op te bergen!

Nog een laatste kleine sidenote: hij heeft een krachtige motor, ook wel fijn, want die zal ongetwijfeld een lange tijd meegaan en dan kun je hem bij het voeden van meerdere kinderen gebruiken, maar hij maakt als krachtige motor wel geluid tijdens het kolven. Als je dat heel erg stoort – mij persoonlijk niet, omdat ik het meeste kolven toch thuis doe – dan moet je even specifiek op zoek naar een silent kolf. 

Conclusie: deze kolf is absoluut z’n geld waard. Handig in gebruik, mooi design en een krachtige motor, alles om jou en je kindje écht te helpen bij het voeden met moedermelk en altijd dat stukje vrijheid en rust te geven.

Veel liefs,
Maud

Wil jij meer weten over Maud? Volg haar dan op Instagram @thegreenblog_nl