Overslaan naar hoofdinhoud

Lekker knus voeden, in haar ogen kijken en de oxytocine door mijn lijf voelen stormen.

Lotte

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Lotte. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Lotte (Instagram @theyoganomad.nl)

Mijn dochters en ik (en mijn haat- liefdeverhouding met de borstkolf)

Het geboorte verhaal van Lente Kindje Lizzey  
Op 30 april 2023 beviel ik van mijn tweede dochtertje. Om 02.15 uur ’s ochtends had ik – na een dag subtiele weeën gehad te hebben –  ‘nog maar’ 4 cm ontsluiting. De verloskundige liet ons even alleen en in een half uur schoot ik door naar 10 cm en gebroken vliezen. Weer 15 minuten later kwam Lizzey Lee om 02.59 uur in all fours ter aarde. Ze was 50 cm lang, woog 3695 gram en schreeuwde het uit. Wauw, wat een voorrecht om dit nog een keer mee te mogen maken. Lizzey maakte mij mama van twee dochters, kan iemand mij knijpen?  

Twee jaar eerder   
Bij mijn eerste dochter Abbey Grace, die precies 2 jaar en 1 week ouder is dan Lizzey, had ik tot 9 maanden borstvoeding gegeven. Hiervan dronk ze er twee uit de borst en heb ik de andere 7 maanden álles gekolfd. Dit was geen romantische taak maar hard werken, plannen en frustratie reguleren. De borstkolf die ik toen der tijd nieuw had aangeschaft had problemen. Zonder aantoonbare reden hield de adapter van de borstkolf er soms mee op en tot twee keer toe heb ik op zondag een paniek moment gehad. Dit zorgde voor stress en maakte het nog zwaarder. 

Voorkeur voor de fles
Het voelde voor mij als een belangrijke taak om mijn kleine meid zo lang mogelijk te voeden met mijn eigen melk. Helaas dan maar met de fles. Echter toen de borstvoeding rond 9 maanden begon terug te lopen besloot ik dat het genoeg was geweest. Ik kon het pompende geluid van de borstkolf niet meer verdragen en was zo opgelucht toen ik me er eindelijk oké bij voelde om over te gaan op poedermelk. Ik was trots dat ik het zo lang had volgehouden maar vooral ook doodmoe. Dit werd een nieuw hoofdstuk!


Een tweede kans  
Mijn tweede zwangerschap had ik de ambitie om het anders aan te pakken. Niet meteen de borstkolf inschakelen. Het flesje pas veel later aanbieden zodat Lizzey helemaal blij en tevreden zou zijn met mijn borst. Lekker knus voeden, in haar ogen kijken en de oxytocine door mijn lijf voelen stormen. Ik was helemaal enthousiast dat ik een kans kreeg om dit prachtige, natuurlijke proces nog een keer te mogen ervaren.

Oriënteren op de aanschaf van een nieuwe kolf  
Ter voorbereiding op haar komst gingen mijn gedachten naar een borstkolf. De vorige kolf had ik na al het haperen bij het vuil gesmeten.  Ik deed wat research maar raakte verdwaald tussen de advertenties en informatie over (over het algemeen) peperdure en complexe borstkolven. Ik stelde het maken van een keuze uit en guess what? Twee dagen later had ik een bericht van Nurture Goods in mijn Insta-inbox. Of ik hun borstkolf wilde uitproberen in ruil voor een blog en wat stories. Nou, dat moest zou zijn! Ik stemde er mee in, mits ik niet verplicht werd tot het delen van positieve feedback wanneer ik een negatieve beleving zou hebben met de borstkolf. Dit vonden ze helemaal goed en dat schepte veel vertrouwen. 

How it played out
Hoewel ik blij was dat ik de borstkolf in huis had, had ik niet verwacht dat ik hem al in mijn kraamweek moest gebruiken. Dat dit toch moest voelde echt als een grote teleurstelling. Lizzey sabbelde wel aan mijn borst maar dronk niet door met als gevolg geen voldoening en niet in slaap komen.

Met de kraamhulp onderzocht ik wat er aan de hand was en als ik na het voeden afkolfde bleek er nog veel meer melk uit te komen. Ik was verdrietig dat het niet ging zoals gehoopt maar wel heel blij dat ik haar tevreden kon krijgen door haar na het voeden aan de borst ‘af te toppen’ met nog wat slokjes uit de fles. Zo ging Lizzey tevreden slapen.


We vinden onze weg
We zijn nu 7 weken verder en Lizzey en ik vinden onze weg. Overdag drinkt ze goed uit de borst maar ’s avonds is ze wat onrustiger en mijn productie lager. Na de ochtend voeding kolf ik een flesje bij en dat geef ik haar dan ’s avonds extra. Het is niet ideaal maar het werkt voor ons en ik heb er vrede mee. Ik ben ontzettend blij dat ze zowel mijn borst als het flesje pakt en ik hoop dat dat zo blijft! De borstkolf komt weer goed van pas. 

Happy User
Ik kan oprecht zeggen dat ik mega blij ben met de Smart 3.0 borstkolf van Nurture Goods. Hij is prachtig, oplaadbaar (tijds een weekendje weg hoef ik geen adapter mee!) en de antislip aan de onderkant is fijn. Zo kan ik hem als ik in bad zit zelfs veilig op de badrand plaatsen voor een extra ontspannen kolf sessie. Ook vind ik het top dat de Philips Avent flesjes er op passen. Zo hoefde ik niet alles opnieuw aan te schaffen. Last but not least vind ik de prijs zeer schappelijk! Heel eerlijk had ik hem liever gekocht dan dat ik de belofte was aangegaan om een blog te schrijven tijdens de eerste weken van het nieuwe moederschap. ☺

Nurture Goods bedankt! Ik hoop dat jullie vele mama’s blij gaan maken met dit fijne product.

Veel liefs, Lotte & Lizzey
Wil jij meer weten over Lotte? Volg haar dan op Instagram @theyoganomad.nl