Overslaan naar hoofdinhoud

Ik stond op uit de rolstoel, en het hoofdje van James was al zichtbaar. 10 cm ontsluiting in een uur tijd!

Marianne

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Marianne. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Marianne (Instagram @mariannevdl_)

Moeder’s strijd, overwinning en liefde voor haar drie prachtige kinderen

Hé, wat leuk dat je de tijd hebt genomen om mijn blog voor @nurturegoods.official te lezen. Mijn naam is Marianne, 27 jaar oud en mama van drie prachtige kindjes. Na twee meisjes, werd in april onze zoon James geboren. De Benjamin.

Al voordat ik zwanger was van James, had ik de wens om borstvoeding te geven. Niet bij al onze kinderen is dit gelukt. Bij onze oudste dochter Liv, heb ik flesvoeding gegeven. Bij Noé heb ik helaas in de kraamweek besloten om over te gaan op flesvoeding door veel kloven. Ik merkte dat dit emotioneel gezien wel iets bij mij losmaakte. Het leek mij zo mooi om mijn kindje te kunnen voeden. Ik kon alleen maar hopen dat ik het ooit nog eens mocht proberen.

En die dag kwam, want tijdens mijn derde zwangerschap was ik over één ding heel zeker. Ik ga borstvoeding geven. Maar ik wist ook dat dit heel veel geduld en doorzettingsvermogen ging kosten met nog twee rondrennende kindjes in huis.

De bevalling…
De geboorte van James duurde welgeteld 1 uur en een kwartier. Om 13:00 uur wilde ik met mijn middelste dochter een middagdutje gaan doen. Ze viel rustig in slaap en ik voelde dat mijn vliezen braken. Ik sprong op en rende naar de badkamer voor een schone doek. Gelukkig, helder vruchtwater. 
De weeën kwamen direct heel goed opgang. Ik voelde aan alles dat het heel snel zou gaan. Ik belde mijn man, en mijn moeder en vroeg ze zo snel mogelijk naar mij toe te komen. Daarna belde ik het ziekenhuis, we mochten komen. Omdat ik aangaf dat ik voelde dat het heel snel zou gaan, stuurde zij voor de zekerheid een verloskundige naar ons huis. Om 13.20 uur kwam de verloskundige bij ons huis aan. Ook mijn moeder en man waren inmiddels gearriveerd.


Ik bleek 5 cm ontsluiting te hebben en vliegensvlug vertrokken we naar het ziekenhuis. De weeën werden in de auto erg heftig en ik voelde dat ik persdrang kreeg. Ik vroeg mijn man om niet tegen mij te praten want ik moest mij volop focussen om de weeën weg te puffen. Ik bleef rustig en kalm, maar voelde dat de persweeën mijn lichaam overnamen.

Om 13.55 uur kwamen wij aan in het ziekenhuis, de verloskundige rende zo hard al ze kon met mij in de rolstoel naar de bevalkamer. Ik stond op uit de rolstoel, en het hoofdje van mijn James was al zichtbaar. 10 cm ontsluiting in een uur tijd! Ik kon het amper geloven. Het leek ons een heel mooi idee dat mijn man ons kindje aan zou pakken tijdens de geboorte, de verloskundige vroeg hem om op zijn hurken bij mij te komen staan. Ik mocht direct beginnen met persen en zo werd om 14:14 uur onze prachtige zoon en broertje geboren. Ons derde kindje. Onze eerste zoon, zo verliefd en zo intens gelukkig.

We lagen uren huid op huid en knuffelde met zijn drieën. Het eerste voedingsmoment vergeet ik nooit meer. Mijn man stond naar mij om mij te supporten en sprak mij liefdevolle dingen toe. James wist precies wat hij moest doen. Tijdens dit moment konden we even bijkomen van de razendsnelle bevalling.

De kraamweek verliep rustig en goed. Mijn geweldige kraamhulp gaf de juiste begeleiding en tips over borstvoeding. Al snel ben ik begonnen met kolven. Naast dat wij het belangrijk vonden dat James flessen leerde drinken, had ik door het kolven ook af en toe even mijn handen vrij om iets leuks te doen met de andere kinderen: Liv en Noé. Papa vond het fijn om af en toe een fles te kunnen geven.


Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel enthousiast ben over de borstkolf van NurtureGoods. De kolf heeft mij echt geholpen om mijn borstvoedingsavontuur gemakkelijker te maken. De kolf is een van mijn ultieme momlife tips, want ik vind het een heel fijn apparaat.

Een draadloze dubbele kolf en heel makkelijk in gebruik. Niet teveel poespas. Precies wat ik als mama van drie kinderen heel goed kan gebruiken. De verschillende standen op de kolf zorgden ervoor dat ik het kolven rustig kon opbouwen en hiermee gaf ik mijn borsten de tijd om aan het kolven te wennen. De kolf heeft maar liefst negen verschillende standen om de kracht te reguleren. Wat voor mij persoonlijk een groot pluspunt is aan deze kolf is de geheugenfunctie. Zo staat de kolf voor iedere sessie gelijk goed ingesteld. Een druk op de knop en de kolfsessie kan beginnen. De kolf heeft daarnaast ook nog een prachtig design. Ik ben ontzettend blij met deze fijne kolf en kan hem bij iedere mama aanbevelen!

Veel lieve groetjes,
Marianne
Wil jij meer weten over Marianne? Volg haar dan op Instagram @mariannevdl_

Marianne