Overslaan naar hoofdinhoud

Na heel veel hormonen spuiten, meerdere inseminaties, een punctie en 2 terugplaatsingen, zijn we in januari ouders geworden van onze prachtige dochter Lexi Elisabeth.

Wiesje

De NurtureGoods ervaring van Lydia (Instagram @wiesjevdtoorn).

Na een aantal zware jaren is onze droom eindelijk werkelijkheid

Ik ben Wiesje en 5 jaar wensouders geweest. Na heel veel hormonen spuiten, meerdere inseminaties, een punctie en 2 terugplaatsingen, zijn we in januari ouders geworden van onze prachtige dochter Lexi Elisabeth. Een ware droom die is uitgekomen!

Het heeft mij altijd geweldig geleken om mijn kindje te mogen voeden met moedermelk, maar door een probleem met mijn tepels was ik er vooraf niet zeker van of borstvoeding geven ook echt zou lukken. Daarom besloot ik er ook geen druk op te leggen. Heel fijn als het lukt, maar zo niet dan is dat ook oke.

Doordat ik placenta previa totalis had tijdens mijn zwangerschap en ik meerdere bloedingen heb gehad tijdens de zwangerschap, werd er uiteindelijk besloten Lexi met 35 weken en 3 dagen te halen met een keizersnede. Met nog geen 2300 gram was ze een heel klein meisje die te wereld kwam. Tot onze verbazing en die van het ziekenhuis personeel dronk ze direct heel krachtig aan mijn borst. Gezien haar termijn is dit best wel uitzonderlijk. Helaas kwam mijn borstvoeding alleen niet direct op gang. Uiteindelijk heb ik haar elke 3 uur aangelegd bij 1 borst, daarna ging ik kolven en wat daar uit kwam, kreeg Lexi van mijn man via finger feeding. Ze was nog te klein om volledig uit mijn borst te kunnen drinken, want hierbij viel ze toch redelijk snel elke keer weer in slaap en daardoor bleef bijvoeden en dus kolven noodzakelijk. Het kostte uiteindelijk ruim 2 dagen om genoeg voeding te kolven voor het bijvoeden, maar wat was ik blij dat dit uiteindelijk wel lukte. Ik vond en vind het nu nog steeds een heel gaaf gevoel dat ik mijn kindje kan voeden op deze manier. 


Na 3 dagen ziekenhuis mochten we naar huis. Stiekem best een beetje spannend met een baby’tje die nog geen 36 weken oud was en nog geen 2200 gram woog. Je zal begrijpen dat het voeden daarom echt onze prioriteit had en dit deden we dan ook strikt! Elke 3 uur aanleggen aan de borst, kolven en daarna bijvoeden, zodat ze zo snel mogelijk in gewicht zou aankomen. 

Eenmaal thuis ben ik begonnen met de kolf van Nurture Goods. En laat ik eerlijk zijn. Ik vond het best even wennen. Na 3 dagen de kolf van het ziekenhuis gewend te zijn, moest ik nu weer een nieuwe kolf uitproberen. Ik zag daar in eerste instantie best een beetje tegenop, omdat ik bij de andere kolf precies wist welke instellingen ik fijn vond. 

Gelukkig ging dat wennen heel snel en met een dag had ik gevonden welke instellingen goed waren om genoeg te kunnen kolven. Wat ik vooral heel fijn vind aan deze kolf is dat hij op accu werkt. Hierdoor hoef je dus niet in de buurt van een stopcontact te zitten en kan je werkelijk overal kolven. En mocht je je afvragen hoe lang dat mee gaat? Minimaal 4 kolf sessies van 20 minuten red je met gemak, zelfs daarna had ik nog genoeg batterij over. Ook het feit dat je 2 borsten te gelijk kan kolven is heel fijn. 

Uiteindelijk heb ik ongeveer 2 weken gekolfd na het borstvoeding geven en in die tijd heb ik 1 lade van mijn vriezer vol gekregen met moedermelk. Daarna besloot ik alleen nog live voeding te geven, want bijvoeden was inmiddels niet meer nodig en ik wilde nog wat ruimte overlaten in mijn vriezer voor andere dingen dan alleen moedermelk, hahaha. 


Momenteel gebruik ik de kolf dus alleen nog incidenteel. Bijvoorbeeld toen ik afgelopen week voor het eerst alleen een klein uitje had en de kleine meid bij papa achter bleef. Vooraf had ik voeding gekolfd, zodat ze dat tijdens mijn afwezigheid kon krijgen van papa. Hoe lang ik mijn dochter wil gaan voeden met mijn moedermelk weet ik nog niet, maar zolang het voor mij en die kleine meid een plezier blijft, gaan we er mee door. Mocht dat ook nog zijn als we weer gaan werken, dan gaat de kolf uiteraard mee! 

Pluspunten van deze kolf zijn voor mij dat hij lekker compact is en daardoor gemakkelijk mee te nemen is. Tip voor Nurture Goods is om nog een opberg tasje te ontwerpen waar de kolf gemakkelijk in kan. Zo blijft het gemakkelijk bij elkaar en dat is wellicht ook wat hygiënischer. Verder is het dus fijn dat je meerdere sessies kan kolven op één opgeladen accu en 2 borsten tegelijk kan kolven. Dat scheelt weer tijd! Overigens kan je ook heel gemakkelijk schakelen naar het kolven van 1 borst. Net wat jij wilt! Verder is hij goed en gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk in en uit elkaar te halen. Oja! De silicone omhulsels bij de borstschilden zijn zeker een aanrader! Bijna of je borsten een massage krijgen, hihi. 

Dank aan Nurture Goods dat ik deze kolf mocht uitproberen! Jullie hebben er zeker een fan bij! 


Veel liefs, Wiesje
Wil jij meer weten over Wiesje? Volg haar dan op Instagram @wiesjevdtoorn