Overslaan naar hoofdinhoud

Het moederschap is de allerzwaarste en mooiste reis die ik ooit heb meegemaakt.

Jasmijn

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Jasmijn. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Jasmijn (Instagram @thelittlekayafamilyy)

Mijn verhaal als nieuwe mama – Overwinnen, Koesteren en Genieten

Vanaf het begin dat ik zwanger was heb ik altijd gezegd dat ik borstvoeding wilde gaan geven. Dit leek mij als mama het gezondste voor mijn kindje en het mooiste wat er is. Zo denk ik er ook nog steeds over. Alleen was mijn bevalling helaas zo heftig dat ik meteen toen hij geboren was hem al niet mocht aanleggen door mijn medicatie. Zayn kreeg de eerste dagen geen voeding, ze zeiden dat hij wel even vooruit kon op de reserves. Na 2 dagen kon ik hem aanleggen en op zich ging dit redelijk, maar toen ik thuis kwam ging het helemaal mis.. de kraamhulp zei eigenlijk dat ik alleen maar moest kolven, kolven en kolven. Het deed me zoveel pijn, ik was moe, ik was een gebroken mama en ik had zo’n heftige bevalling gehad. Mijn man moest Zayn dan voeden en ik bleef continu kolven. We waren allebei kapot we konden niet meer. Tot ik op een gegeven moment ook van het aanleggen zulke erge kloven kreeg, een ontsteking, ik weet niet wat het was. Ik had het opgegeven.

Er kwam niks uit, ook al kolfde ik om de 10 min. Twee weken later lag Zayn op mijn borst, hij had honger en moest huilen. Ik kreeg hem niet rustig en hij was aan het zoeken naar eten. Mijn hart brak, ik moest huilen en voelde me een slechte mama. Had ik dan te snel opgegeven? Dit is wat hij nodig heeft, dit is gezond voor hem en ik wil ook zo graag die band met hem. Ik kon alleen maar huilen, ik voelde me zo ontzettend rot! Al die moeders op Instagram die kunnen het wel. Iedereen om mij heen heeft juist borstvoeding te veel en bij mij komt het maar niet. Er komt gewoon helemaal niks uit..


Toen heb ik als laatste hoop een lactatiedeskundige ingeschakeld, ik kon het namelijk niet opgeven. Ik heb het nog 2 of 3 dagen geprobeerd maar er kwam niks uit en de pijn begon weer opnieuw. Ik heb weer huilend zitten kolven. De kolf was wel heel fijn omdat de pads aan de binnenkant heel zacht zijn. Helaas heb ik er niet veel aan gehad, ik hoop dat als ik een tweede mag krijgen het mij wel gaat lukken en dat ik dan ook de lactatiedeskundige meteen kan vragen of ze mij hierbij wil helpen.Zodat we samen alles op alles kunnen zetten om het wel te laten werken. Ik als mama voel me nog steeds schuldig soms, dat ik Zayn niet kan geven wat hij eigenlijk nodig heeft. En dat wij die “momentjes samen” dan niet hebben dat hij lekker bij mij ligt te drinken. De dagen dat hij even aan heeft gelegen, voelde zo magisch. Maar ik wil wel aan alle vrouwen mee geven die dit ook meemaken: voel je geen slechte mama, soms kan je er net als mij niks aan doen. Ook al wil je het zo graag, misschien is het nu niet voor ons weg gelegd. Maar onze tijd komt wel. Je kindje gaat echt niet meer of minder van je houden en groot word hij toch wel. Pak die “momentjes samen” alsnog. Pak je kleine bij je en ga na een flesje nog even lekker knuffelen. Dat helpt mij enorm. De kolf hoop ik bij mijn volgende goed te gebruiken, het was een hele fijn kolf, alleen helaas geen productie bij mij.


Het moederschap is de allerzwaarste en mooiste reis die ik ooit heb meegemaakt. Het is bizar hoeveel liefde zo’n kleintje kan geven. Hoe het je leven op z’n kop zet en het tegelijk ook helemaal compleet maakt. Hij geeft een liefde die je nog nooit eerder hebt gevoeld en als hij huilt ook een pijn in je hart die je nog nooit eerder hebt gehad. Ook al was de echt bevalling super pittig voor mij en deed het zoveel pijn, ik zou het nog zo vaak over doen als ik zie wat je er voor terug krijgt. Elke dag is weer anders als mama en elke dag zie je hem meer groeien. Elke dag kan hij weer iets meer en sinds deze week begint hij ook echt te lachen met geluid. Dat is toch het mooiste wat er is!

Trek je niks aan van de moeder-maffia waar je mee te maken gaat krijgen, iedereen krijgt er helaas ooit mee te maken want die heb je overal. Ze zeiden tegen mij wacht maar tot hij er is, dan kan je dit niet meer en dat niet meer. Je kan als mama nooit meer uitslapen, je huwelijk wordt anders. Ik trok me er niets van aan maar alsnog onthoud je het en ben je voorbereid omdat je denkt zij hebben ervaring. Tuurlijk is het zwaar maar zo erg als de moedermaffia het aan mij over heeft gebracht is het echt niet. Ik slaap nog uit, mijn baby is heel chill en mijn huwelijk gaat ook nog perfect. Laat je niet bang maken en geniet van de super mooie tijd. 

Veel liefs, Jasmijn
Wil jij meer weten over Jasmijn? Volg haar dan op Instagram @thelittlekayafamilyy