Overslaan naar hoofdinhoud

Toen onze dochter geboren werd had ze een pittige start waardoor het haar niet lukte om te drinken aan de borst, ik had het hier erg moeilijk mee.

Merel-Luca

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Merel-Luca. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Merel-Luca (instagram @merel.luca).

Ons kort maar krachtige borstvoeding avontuur

Ik ben Merel, moeder van onze dochter Oliana-Lily (0). Voordat ik zwanger was zei ik altijd dat ik geen borstvoeding wilde geven, het leek me ingewikkeld en onhandig dat ik dan de enige was die ons kindje kon voeden. Toen ik eenmaal zwanger raakte van ons dochtertje veranderde mijn gedachten daarin volledig. Het leek me prachtig om borstvoeding te kunnen geven en nu werd ik zelfs nerveus van de gedachte dat het misschien niet op gang zou komen. 

Toen onze dochter geboren werd had ze een pittige start waardoor het haar niet lukte om te drinken aan de borst, ik had het hier erg moeilijk mee. Van tevoren had ik de kolf van NurtureGoods al in mijn vluchttas gedaan ‘voor het geval dat’ en daar was ik nu super blij mee! Ik kon toch voeding afkolven voor ons meisje zodat zij dit middels haar zonde toegediend kon krijgen. 
De eerste dagen kreeg ik er met moeite 3 ML uit maar ik bleef stug elke 3 uur kolven om alles goed op gang te krijgen en zo kon ik steeds meer van mijn eigen voeding aan ons meisje geven. Het voelde heel fijn om op deze manier toch moedermelk aan haar te kunnen geven.
In het ziekenhuis was de uitleg schaars, verpleegkundige hebben het natuurlijk erg druk dus ik had af en toe geen idee waar ik mee bezig was maar vond het fijn om wel door te zetten zodat zij mijn voeding kon krijgen. En zo dat ik op dag 2 al op 10 ML, dat voelde echt als een heleboel!


Na een paar dagen mochten we met z’n allen het ziekenhuis verlaten en kon het echt gaan beginnen. Ze hapte super goed aan en mijn voeding kwam steeds meer op gang. We hadden een geweldige kraamhulp die ons heel goed op weg heeft geholpen de borstvoeding en het kolven.
Na een paar dagen had ik zelfs zoveel dat ik wel moest kolven om het een beetje onder controle te krijgen. 

Doordat de flesjes, die je aan het apparaat kunt koppelen, genoeg volume hadden hoefde ik niet steeds over te gieten en kon ik rustig een kolfsessie blijven zitten. Wat daarnaast ook heel fijn was, was dat de batterij behoorlijk lang meeging waardoor je niet na elke kolfsessie alles weer aan de lader hoefde te hangen.
Ook zitten de schilden super comfortabel door het rubberen opzetstuk. Het apparaat zuigt ook goed vast waardoor er niks langs loopt en daardoor verspilt.

Helaas stopte ons borstvoeding avontuur na 3 weken. Oliana-Lily vond aan de borst drinken steeds vermoeiender waardoor ik zomaar 1,5 uur aan het voeden was waarna ze na 1 uur alweer honger had. Hierdoor was ik alleen maar bezig met voeden wat z’n tol ging eisen. We hebben toen besloten dat ik alles af zou kolven en we haar dit met de fles zouden geven, ook leuk voor mijn man want zo kon hij ook voedingen geven aan ons meisje. 
Ik ging fulltime kolven wat de eerste dagen super goed ging, we hoefden geen kunstvoeding bij te geven want ik had genoeg voeding om haar te geven. Ook de fles nam ze gelijk heel goed wat heel geruststellend was.Ik haalde zakjes in huis zodat ik alles wat ik ‘over’ had kon invriezen en kon bewaren voor een eventueel later moment. Ik kolfde met gemak elke sessie 150 ML, dus had ik ruim  genoeg voor elke voedings ronde + meer. 


Maar na een dag of 2 werd alles ineens drastisch minder en door de stress stopte mijn productie er, zo goed als, mee. Ik ben daar ontzettend verdrietig van geweest want ik wilde zo graag moedermelk kunnen geven en dat lukte niet meer. Ik probeerde het kolven nog een paar dagen maar raakte er steeds meer van in de stress waardoor ik besloot helemaal te stoppen. Met pijn in mijn hart weliswaar maar ik wist dat ik geen goede moeder voor Oliana-Lily kon zijn als ik zoveel stress zou hebben en niet goed in mijn vel zou zitten. 

Met de keuze om te stoppen heb ik tot de dag van vandaag nog spijt maar ik weet dat dit het beste is geweest voor onze dochter. Ze doet het super goed op de kunstvoeding, is een tevreden en blij meisje en dat is alles wat telt. 
Ik had die eerst weken borstvoeding voor geen goud willen missen en kon dankzij de kolf van Nurturegoods nog langer mijn meisje voorzien van mijn melk, waarvan tot de dag van vandaag nog steeds een boel in de vriezer ligt.

Alles is ons een stuk makkelijk gemaakt dankzij deze fijne kolf en ik kan het dan ook iedereen aanraden om deze te gebruiken!

Veel liefs,
Merel-Luca

Wil jij meer weten over Merel-Luca? Volg haar dan op Instagram @merel.luca