Overslaan naar hoofdinhoud

De eerste keren kwam er dus niets uit. Ik snapte er niets van en dacht dat mijn lichaam geen melk (meer) kon produceren.

Gladys

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Gladys. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Gladys (Instagram @gladysvdwaart).


Van een trage start naar genoeg melk voor half Nederland!
Ondanks dat ik voor de tweede keer mama ben geworden, was het deze keer compleet anders! Matteo heb ik helaas nooit met de borst kunnen voeden, omdat hij geboren is met 30 weken en dit hem te veel kracht kostte. Ik heb toen 3 maanden fulltime gekolfd wat ik ontzettend zwaar vond maar met liefde heb gedaan. Dit keer wilde ik 100% zeker borstvoeding geven.

Na Zaxai zijn geboorte werd hij gelijk aangelegd, dit was zo’n magisch moment. Eenmaal aangekomen thuis bleek dat hij de eerste twee dagen dus helemaal niets dronk omdat er geen melk uit kwam. Ik dacht altijd dat als je je baby zou aanleggen, het gelijk melk kon drinken. Ik moest daarom gelijk beginnen met kolven om het op gang te krijgen. Bij Matteo begon ik met kolven een paar uur na zijn geboorte. Elke druppel was vloeibaar goud en de verpleegkundige van de NICU applaudisseerde zowat als ik 10cc melk kwam brengen. Wist je dat je een ander soort moedermelk aanmaakt als je kindje prematuur geboren wordt? Hier zitten nog meer antistoffen en bouwstoffen in, omdat je kindje dat nog harder nodig heeft! Bizar hè!
Dit was voor mij toen nog meer een kracht om door te gaan en dit vol te houden. Ik kreeg er de eerste keer 10cc melk uit en een paar dagen later zat ik op 150cc melk en een overproductie. Het ziekenhuis had vriezers vol met mijn vloeibare goud. Bij Matteo heb ik het 3 maanden volgehouden om te kolven. Uiteindelijk liep mijn productie terug omdat ik geen regeldagen had, zoals de natuur dit normaal vanzelf regelt als je kindje vaker komt voor voedingen. Ik vond het toen echt verdrietig dat ik moest stoppen, maar het gaf ook wel een hoop vrijheid! Ik kon namelijk andere ook voedingen laten geven en hoefde niet eerst te kolven, dan de fles op te warmen en dan nog eens te voeden. Dit brak mij uiteindelijk ook op. 


Dat er nu niets uit mijn borsten kwam vond ik dus gek en dit maakte mij erg onzeker. Omdat ik eerder een overproductie heb gehad, wist ik dat ik melk kon produceren en hoe! Maar waarom kwamen er na 2 dagen fulltime kolven nog steeds maar enkele druppels uit?

Voor het merk @NurtureGoods.Official mocht ik de Nurture Goods Dual Efficiënt kolf uitproberen! De eerste keren kwam er dus niets uit. Ik snapte er niets van en dacht dat mijn lichaam geen melk (meer) kon produceren. Na twee dagen fulltime iedere 3 uur kolven kwam het dan eindelijk op gang! Het blijkt dus dat dit normaal is en dat veel vrouwen dit in het begin hebben. Ik had geen idee! Ik voelde mij echt een ‘nieuwe’ mama. Weer 2 dagen later had ik overproductie en kon ik half Nederland voorzien van mijn melk!😂

Ik had in het begin echt een haat-liefdeverhouding met deze kolf maar nu ben ik er zo blij mee. Wat een super apparaat! Je hoeft niet bij het stopcontact te zitten, want het is draadloos en je kunt met 2 flessen tegelijk kolven waardoor je super snel klaar bent. Ook kun je kiezen uit 7 verschillende standen. De eerste week kolfde ik op de rustigste stand, want kloven en stuwing 😭, daarna kon ik soms wel tot stand 4/5 gaan en mijn borsten goed leeg kolven! Ook heb je een silent stand zodat hij minder geluid maakt. Mijn man had een hekel aan het geluid van mijn oude kolf, maar deze vond hij een stuk beter te verdragen!


Mijn borstvoeding is nu goed op gang en ik voed mijn zoontje nu volledig met de borst. Ik vind het echt een verademing en zoveel makkelijker dan steeds moeten wachten tot de fles klaar is en op de juiste temperatuur is. Ik kolf iedere dag een keer, zodat mijn zoon Matteo en man Enrico een flesje kunnen geven. Ook zal ik de kolf binnenkort weer wat meer gaan gebruiken om een voorraad op te bouwen in de vriezer. Na 10 maanden lijkt het mij ook heerlijk om weer eens een wijntje te drinken en dan is het natuurlijk essentieel dat ik een voorraadje van mijn melk heb! Deze kolf is dus niet alleen super goed maar ook het design is mooi. De zachtroze kleur is heel vrouwelijk en met het zwarte scherm heeft het ook een stoere uitstraling. De kolf is makkelijk op te laden en ik ook makkelijk mee te nemen zodat je eigenlijk altijd en overal kunt kolven! Ik ben fan en raad deze kolf zeker aan. Ook de prijs van deze kolf is betaalbaar en daarmee onderscheidt hij zich echt van andere (dure) kolven!

Veel liefs, Gladys
Wil jij meer weten over Gladys? Volg haar dan op Instagram @gladysvdwaart