Overslaan naar hoofdinhoud

Tijdens de zwangerschap hebben we ons samen enorm verdiept in elektrische kolf apparaten. Een speld in de hooiberg als je het mij vraagt.

Lisa

Iedere week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Lisa Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Lisa (instagram @lisa_bouwmeester)

Van fulltime kolven naar prematuur aan de borst


“Je wilt borstvoeding geven, zal ik een kolf voor je pakken?”  Het was alsof de geschiedenis zich herhaalde. Precies 4 jaar geleden kreeg ik dezelfde vraag. Toen net als nu, een prematuur op de wereld gezet. Nu helaas nog vroeger en met 32 weken bevallen van onze dochter. 

Ik had mij opnieuw verdiept en was vastbesloten weer borstvoeding te willen geven. Zelfs met de gedachte prenataal te willen kolven. Want tja, stel dat het weer te vroeg komt, dan kan onze baby gelijk de allerbeste voeding krijgen. 

En zo geschiedde. Een paar uur na haar flitsbevalling van een half uur van weeën naar geboorte hing ik aan de welbekende gele ziekenhuis kolf. 30 milliliter kwam er die eerste keer uit. Hoe dan!? Vol adrenaline, vol stress van alle gebeurtenissen voor de bevalling die mede bijgedragen hebben aan haar vroeggeboorte. Er kwam gewoon melk! 

Vanaf dat moment had ik alle vertrouwen en zette ik netjes elke 3 uur een wekker. Kolvend op de NICU naast ons meisje. En na de overplaatsing naar een ander ziekenhuis kolvend op de couveuse suite. Dag in dag uit. uit. Ik zag (en zie) haar groeien van mijn melk. Denk dat het oprecht het mooiste is wat je je kindje terug kan geven. Mijn lichaam was dan niet meer veilig voor haar. Maar mijn lichaam geeft haar nu wel het allerbeste.

De weken vorderde en zo nu en dan wisselde mijn man en ik elkaar af. Zo kon ik bij ons zoontje zijn en tijd met hem doorbrengen. Want ik was dag en nacht op de couveuse suite. Maar thuis moest gekolfd worden.

Nog tijdens de zwangerschap hebben we ons samen enorm verdiept in elektrische kolf apparaten. Een speld in de hooiberg als je het mij vraagt. We kwamen al gauw op de kolf van NurtureGoods. Compact, mooi design en draadloos. Na wat contact over en weer mocht ik de kolf gaan testen!

Oprecht een verademing en doet niet onder aan de kolf van Medela waar ik al 3 weken mee gekolfd had. Ik kolfde exact dezelfde hoeveelheid!

Nu ben ik inmiddels twee weken thuis, ik kolf nog een aantal keer per dag met de NurtureGoods kolf en ben  meer dan tevreden!! Hopelijk mag ik dit heel lang volhouden!

Liefs,
Lisa Bouwmeester 

Wil jij meer weten over Lisa? Volg haar dan op Instagram @lisa_bouwmeester