Overslaan naar hoofdinhoud

Ik nam hem mee in mijn tas naar een festival en zelfs daar kreeg ik een compliment over het design van de kolf.

Anne Marie

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Anne Marie. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Anne Marie (instagram @huisjeaandelaat).

Van kolven met de hand naar de elektrische borstkolf van NurtureGoods, er ging een wereld voor me open!

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Anne Marie, 26 jaar jong en een echte jongensmama van twee. Bobbie James van 2,5 jaar en daar kwam op 31 juli onze kleine lieve Lio bij. Op de vraag “wil je borstvoeding geven?” Klonk er altijd een volmondige ja. Je hebt het altijd bij je en eerlijk is eerlijk.. het scheelt toch ook aardig in de kosten. En natuurlijk het allerbelangrijkste, het is mega gezond! 

Bij onze eerste zoon ging de borstvoeding als een speer vanaf dag één. Al gauw kwam daar de frustratie van het aanhappen. Als het even niet lukte was hij er klaar mee waardoor ik al snel over ging op kolven. En wat voor één. Een handmatige. Joost mag weten waarom ik toen nooit heb overwogen om een elektrische kolf aan te schaffen. Ik heb er als kersverse moeder gewoonweg niet over na gedacht denk ik. Wat een ramp vond ik dat. Verkrampte handen en ontzettend zere tepels. Tepelcrème was mijn beste vriend om het toch te laten slagen. Helaas heb ik dit niet heel lang volgehouden en zijn we overgestapt op kunstvoeding. Gek genoeg had ik er op dat moment ook wel vrede mee.

En daar was dus poging twee. Dat ik het deze keer anders wilde doen was mij al vrij duidelijk. Ik had deze keer heel sterk het gevoel dat ik dit keer borstvoeding echt wilde laten slagen en dit het liefst zonder hulpmiddelen zoals een kolf. Gewoon, lekker aan de tiet. Ik had het allemaal zo mooi bedacht maar toch loopt het vaak (niet helemaal) zoals je voor ogen hebt.Wederom begon het voeden weer ontzettend goed, ik gaf de borst en het ging precies zoals het voor mij zou moeten gaan. In de kraamweek heb ik samen met de verloskundige de kolf erbij gepakt en hebben we hem in elkaar gezet al had ik deze nog niet nodig. Ik wilde eerst dat we het voeden aan de borst samen onder de knie kregen. 

‘Wat een mooi ding he’ zeiden we allebei. Ik houd van interieur en een mooi design, dus het is een snoepje voor het oog en misstaat zelfs het interieur in huis niet. 

En Eindelijk na ruim drie jaar (zwangerschap- corona- zwangerschap 2) was daar ongepland een avondje cocktails drinken met een vriendin op het strand bij een ondergaande zon. Binnen een halfuur moest ik klaar staan en toen schoot de stress erin. ‘ kolfen’ ik moet kolfen!’ Had ik hem nou maar alvast uitgeprobeerd en gelezen hoe hij werkt’ dacht ik nog. Binnen no time, lees 5 minuten, had ik 2 flesjes vol, waar zoonlief de hele avond op kon teren. Zonder gedoe en bovenal zonder pijn. Ik stond eigenlijk echt perplex van wat deze kolf eruit had gekregen in die paar minuten tijd.. en dat zonder het lezen van de gebruiksaanwijzing. En zo geschiedde mijn kolf avontuur. 

Vanaf toen ben ik de kolf er regelmatig bij gaan pakken, wat een verademing is de NurtureGoods Smart 3.0! Via het touchscreen kun je uit negen verschillende standen kiezen die de kracht reguleren. Zo is er voor iedere vrouw wat wils! Daarnaast is er voor de vrouwen die plattere tepels hebben een modus die erbij helpt om deze zo te stimuleren dat de tepel goed in het membraan aansluit en ook zij probleemloos kunnen kolven. (ik gebruik deze zelf niet overigens) Omdat ik niet fulltime kolf, maar dit afwissel met het voeden aan de borst kan ik niet precies zeggen hoe veel sessies de kolf mee gaat, dit zal ook per persoon verschillen. Maar op de manier hoe ik hem nu gebruik, gaat de accu ontzettend lang mee voor hij weer aan de lader gaat, ontzettend fijn dus!

Wel had ik het fijn gevonden als je van te voren kunt kiezen uit het maatje van de borstschild. Maat S krijg je er standaard bijgeleverd en het hangt er bij mij een beetje om of ik niet een grotere borstschild nodig heb. 

Al bij al ben ik dus geen kolf expert maar ik ben wel ontzettend blij met de NurtureGoods 3.0! Wat een fijn apparaat. Ik nam hem mee in mijn tas naar een festival (zal je besparen hoe ongemakkelijk ik dat vond) en zelfs daar kreeg ik een compliment (van een man) over het design van de kolf. Dat zegt wel wat!

Liefs Anne Marie 

Wil jij meer weten over Anne Marie? Volg haar dan op Instagram @huisjeaandelaat