Overslaan naar hoofdinhoud

Het gaf ons de kans om onze zoon van de voordelen van moedermelk te voorzien, en dat was een zegen.

Romy

Om de week vragen wij aan een Real Mom of zij de NurtureGoods ervaring willen. Deze mama’s gebruiken een borstkolf van NurtureGoods om zo hun ervaringen te beschrijven en te delen. Zo hopen wij de NurtureGoods ervaring meer onder de aandacht te brengen en jou te helpen bij het maken van een keuze. Deze week is het de beurt van mama Romy. Lees jij mee?

De NurtureGoods ervaring van Romy (Instagram @familie.kruys)

Van verassing tot vastberadenheid

Op 3 december 2022, op een koude winterdag die werd verlicht door een sprankje verwachting, verwelkomden we ons tweede kindje in de wereld. Gedurende de gehele zwangerschap hadden we ervoor gekozen om het geslacht van de baby als een verrassing te houden. Het zou een mysterie blijven tot het moment van de geboorte, wat onze zwangerschapsreis extra spannend maakte.

Na de geboorte van onze dochter en de overweldigende vreugde die dat met zich meebracht, waren we nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond met onze tweede baby. En toen dat kleine wonder zich aandiende als een gezonde zoon, begon een nieuw en prachtig hoofdstuk van ons leven, evenals ons avontuur met borstvoeding.

Het was onmiddellijk duidelijk dat deze reis anders zou zijn dan die met onze dochter. Terwijl ik met haar had ervaren hoe het was om voor het eerst moeder te worden en de vreugde van het moederschap te omarmen, was ik nu beter voorbereid om mijn tweede kindje te verwelkomen. Het gevoel van onzekerheid en de angst voor het onbekende hadden plaatsgemaakt voor vertrouwen en vastberadenheid.
Het geven van borstvoeding was een prioriteit voor ons, en ik was vastbesloten om er alles aan te doen om mijn zoon de best mogelijke start te geven. Maar zoals elke moeder weet, kan borstvoeding zijn uitdagingen met zich meebrengen. In het begin was er pijn, wat volkomen normaal is, maar die pijn begon al snel af te nemen naarmate we ons aanpasten aan deze nieuwe fase van ons leven.


Back to work

Op 1 maart was het tijd om weer aan het werk te gaan, en dit betekende dat ons kolfavontuur begon. Helaas verliep dit niet allemaal even soepel. Na elke live voeding merkte ik dat ik moest kolven om voldoende melk te produceren voor de opvang. Hoewel ik van tevoren zorgvuldig had geprobeerd om een voorraad moedermelk aan te leggen, merkte ik dat deze voorraad begon te slinken.

Dit was een cruciaal moment in onze reis met borstvoeding. Het was een periode van grote toewijding en vastberadenheid. Ik was vastbesloten om mijn zoon de voedzame melk te blijven geven die hij nodig had. Dus ging ik op zoek naar een kolf die ons kon helpen deze uitdagingen te overwinnen.
Toen kwamen we bij NurtureGoods terecht. Deze prachtige kolf bleek een keerpunt te zijn in onze reis. Het was niet zomaar een kolf, maar een essentieel hulpmiddel dat ons hielp om ons borstvoedingsavontuur voort te kunnen zetten. Met de steun van deze geweldige vondst, kon ik doorgaan met het geven van borstvoeding en het kolven van melk, zelfs als de voorraad langzaam opraakte.

Deze kolf maakte niet alleen deel uit van ons dagelijks leven, maar werd al snel een onmisbaar onderdeel van ons gezin. Het gaf ons de kans om onze zoon van de voordelen van moedermelk te voorzien, en dat was een zegen. We waren in staat om ons borstvoedingsavontuur met nog eens 8 maanden te verlengen door deze kolf en dat was een kostbare tijd die we nooit zullen vergeten.

Ik ben ongelooflijk dankbaar voor de rol die NurtureGoods heeft gespeeld in ons leven. Het was meer dan alleen een kolf; het was een bron van steun, hoop en verbondenheid. Het gaf ons de kracht om door te gaan, zelfs als de obstakels soms ontmoedigend leken.


Een terugblik

Als ik terugkijk op onze reis, besef ik dat het niet altijd gemakkelijk was. Er waren momenten van vermoeidheid en twijfel, maar er was ook onvoorwaardelijke liefde en vastberadenheid. We hebben geleerd dat moederschap een reis is vol ups en downs, maar het is zeker de moeite waard. Het is een reis van groei, zowel als individu als gezin.

Onze kleine zoon is nu gezond en sterk, en we zijn dankbaar voor elke glimlach, elke knuffel en elk kostbaar moment dat we met hem hebben kunnen delen, dankzij de steun van NurtureGoods en onze vastberadenheid om te slagen.

Dit is ons verhaal van moederschap, van doorzettingsvermogen en liefde. Het is een herinnering aan de kracht van ouderschap en de ongelooflijke band die ontstaat tussen een moeder en haar kind. Het is een eerbetoon aan degenen die ons hebben geholpen in deze reis en een uitnodiging om onze ervaring te delen met anderen die vergelijkbare uitdagingen tegenkomen.

Het is een herinnering dat moederschap een reis is die we samen maken met liefde als ons kompas. We kijken uit naar de toekomst, wetende dat onze band met onze zoon sterker is dan ooit en dat ons verhaal van borstvoeding en liefde altijd in ons hart zal blijven.


Heel veel liefs, Romy
Wil jij meer weten over Romy? Volg haar dan op Instagram @familie.kruys